Lumea bizara in care traim. Tot mai multi sud-coreeni isi taie barbiile, sa fie mai frumosi. FOTO

Dată publicare: 30-05-2013 09:46
Dată actualizare: 02-06-2013 07:01


Operatii la maxilar, Coreea de Sud

In goana dupa frumusete, tot mai multe sud-coreence au inceput sa apeleze la un tip de operatie chirurgicala, foarte dureros, care se realizeaza in mod normal in scopuri medicale.

Conform Daily Mail, este vorba despre interventia chirurgicala de tip dublu-maxilar - o solutie radicala care corecteaza deformatiile faciale si care se practica de obicei in cazul persoanelor care nu pot sa mestece alimentele in mod corespunzator. Aceasta procedura - care implica taieri din maxilare si realinierea celor din cavitatea inferioara si superioara - este dificila, iar pacientul are nevoie de luni intregi pentru recuperare.

De asemenea, riscurile sunt mari si presupun amortirea falcilor sau chiar declansarea paraliziei.

Cu toate acestea, sud-coreenii sunt incurajati sa nu ia in considerare aceste riscuri si sa aiba in vedere ca rezultatul final va fi frumusetea lor, datorita unei barbii mai subtiri si mai suple. In estul Asiei, este considerat a fi un semn de frumusete feminina barbia in forma de V, alaturi de un nas mic si ochi foarte mari.

"Acest tip de operatii chirurgicale modifica mult mai mult aspectul chipului uman, in comparatie cu - sa zicem - Botoxul sau modificarea nasului, deoarece schimba esential structura osoasa faciala. Insa este foarte complexa si cu potential periculos ... si este tulburator sa vezi oameni care nu au absolut nicio problema cu maxilarul, venind sa isi taie din barbie, doar ca sa fie mai frumosi" spune Choi Jin-Young, profesor la Universitatea Nationala Seul.

In ciuda riscurilor, industria acestor afaceri din domeniul frumusetii este in plina crestere, iar bannerele publicitare cu oferte despre operatii estetice sunt tot mai multe in Coreea de Sud. Un astfel de poster intr-o statie de metrou din Seoul are un mesaj elocvent: "Interventia chirurgicala de tip dublu-maxilar - solutia aleasa de cele mai trendy doamne".

"Toata lumea, in afara de tine, a facut asta!" - spune un alt banner intr-o statie de autobuz.

Multe celebritati ale Coreei de Sud se spune ca ar fi apelat la aceasta metoda, iar apoi au povestit in emisiuni televizate cum li s-a schimbat viata in bine.

De altfel, un studiu al Societatii Internationale de Operatii Estetice arata ca cea mai mare rata de operatii plastice pe cap de locuitor din lume se inregistreaza in Coreea de Sud.

Aproximativ 52% dintre pacientii care au facut acest tip de operatie au avut probleme faciale ulterioare, iar numarul complicatiilor medicale devine tot mai ingrijorator.

In acest sens, este elocvent cazul din august 2012, cand o tanara de 23 de ani s-a sinucis, dupa o astfel de operatie de tip dublu-maxilar. In biletul sau de adio, ea a scris ca nu mai putea suporta faptul ca nu mai era in stare sa mestece mancarea si ca plangea non-stop, deoarece ii fusese atins un nerv care ii declansa lacrimile fara oprire.


 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO