Inregistrarile care au alertat Guvernul din Chile. Un OZN filmat din 7 unghiuri, cu peste 1788 m/s

17-03-2012 09:36


OZN in Chile

O inregistrare video realizata in Chile, in 2010, pune pe jar comunitatea celor pasionati de fenomenul Obiectelor Zburatoare Neidentificate.

In clip se vede un OZN care se misca rapid, dintr-un punct in altul, fapt care l-a determinat pe cel care a descoperit acest lucru sa alerteze guvernul din Chile.

Obiectul zburator si-a facut aparitia in timpul unui spectacol aviatic organizat la baza militara aeriana El Bosque din Santiago si, la acea vreme, a trecut neobservat. Deocamdata nu se stie excat daca este vorba despre un aparat de zbor extraterestru care beneficia de o tehnologie avansata de camulflare sau ... pur si simplu de o eroare video a inregistrarii respective.

Imagini pe care le vezi o singura data in viata! Uite cum arata Pamantul vazut din Statia Spatiala Internationala

Jurnalistul de investigatii din domeniul OZN-urilor, Leslie Kean, a declarat pentru MSNBC ca acest caz este unul "foarte, foarte neobisnuit": "Sper ca de aceasta data inregistrarea ne va ajuta sa recunoastem faptul ca ceva exista 'acolo' care merita atentia noastra".

De asemenea, Robert Sheaffer, un alt investigator din domeniu, a declarat ca pentru acelasi website, potrivit Daily Mail: "Exista cazuri care nu pot fi explicate numai daca vrem sa ignoram explicatia. Acest lucru se aplica si in cazul de fata."

Kean sustine ca CEFAA, agentia guvernamentala care ancheteaza cazurile aeriene bizare, a gasit acest obiect zburator neidentificat in 7 inregistrari video diferite - ceea ce demonstreaza ca nu avem de-a face cu o eroare a inregistrarii video respective. Pe de alta parte, directorul CEFAA, Ricardo Bermudez, a declarat la o conferinta depre OZN-uri, luna trecuta, ca miscarile extrem de rapide de pe inregistrare au fost cauzate de un obiect care zbura cu peste 1788 de metri pe secunda. El a explicat ca o fiinta umana nu ar rezista in interiorul unui aparat zburator la o asemenea viteza.

De asemenea, Ricardo a tinut sa sublinieze faptul ca OZN-ul face acele deplasari extrem de rapide fara sa aiba parte de niste explozii sonice, asa cum se intampla la aparatele de zbor cunoscute in prezent. In schimb, Cosmic Log (o emisiune din cadrul MSNBC), a subliniat faptul ca - pentru a se realiza o investigatie independenta - este nevoie sa fie facute publice si celelalte 6 inregistrari, precum si detalii despre autorii inregistrarilor si relatiile dintre acestia, pentru a se vedea daca nu este vorba despre o farsa.

Alte persoane sustin ca obiectul vazut in clip este doar o insecta. "M-am dus din nou la CEFAA si i-am intrebat daca este vorba despre o insecta, iar oficialul agentiei mi-a spus ca aceasta este ipoteza la care s-au gandit si ei prima data. Insa, dupa ce au primit si celelalte inregistrari care aratau acelasi lucru, din unghiuri diferite, au stiut ca este imposibil sa fie vorba despre o insecta. Nu cred ca sunt atat de prosti specialistii de la CEFAA ca sa spuna ca e vorba de un OZN, in loc sa-si dea seama ca e o insecta", a fost replica jurnalistului de investigatii Leslie Kean.

 

Sursa: Daily Mail

Tags: ozn, ufo, chile, cefaa,

VIDEO PROTVPLUS.RO