In timpul vietii, o vaca din rasa Kobe asculta muzica si bea sake. De ce 1 kilogram de carne se vinde cu 1000 de euro

Ultima actualizare: 18-02-2015 07:01
carne de vaca Kobe

Specialitatile din carne de vita, atat de apreciate in marile restaurante din intreaga lume, au aparut si la noi. Bucatarii romani au invatat sa le recomande clientilor vaca Kobe, din Japonia.

Este o vedeta a gastronomiei, pe care si-o permit insa numai cei cu dare de mana. Un kilogram se vinde cu peste 1000 de euro.

Carnea de vaca din rasa Kobe are un gust aparte. Nici nu e de mirare. In timpul vietii animalul este sedentar si beneficiaza de cateva ore de masaj pe zi. Asculta muzica si bea cate 6 litri de bere sau de sake.

Iosif Stefanescu, bucatar chef: "Este o carne savuroasa tocmai datorita grasimii. Lumea fuge in general de grasime, se uita dupa bucatile de carne, eu v-as recomanda sa nu fugiti de grasime. Aceasta grasime da savoare si asigura o textura savuroasa."

Un singur gram de Kobe din Japonia poate sa coste mai mult de un euro, asadar, o portie ajunge la aproximativ 300 de euro, insa cei care au gustat asa ceva spun ca este o experienta inedita si ca merita toti banii. Totusi, cine vrea sa incerce un astfel de preparat, trebuie sa il comande cu cateva zile inainte.

Iosif Stefanescu, bucatar chef: ''E facuta o precomanda si noi sa luam legatura cu furnizorul nostru. Un kg costa la achizitie undeva intre 800-1200 de euro/kg."

Si se serveste pe sare incinsa de Himalaya.

Cristian Creanga, reprezentant restaurant: "Grasimea patrunde intre fibrele de carne. In momentul in care noi punem aceasta bucata de carne pe gratar, temperatura inalta topeste grasimea, gatind carnea pe fibra, aducandu-i un aport de gust si la textura. E greu de explicat, mult mai usor de inteles cand o gustati. E o desfatare."

La mare cautare pe piata este si vaca Wagyu, inrudita cu Kobe. Sunt foarte multi crescatori din afara Japoniei, in special din Australia, care cresc aceasta rasa si respecta aceleasi standarde. In Romania, importurile de wagyu se fac din Australia, Germania sau Statele Unite. Un kilogram costa 300 de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO