Imaginile care au fermecat mii de oameni. Putini isi dau seama ca totul e de fapt o pictura

Dată publicare: 01-08-2013 14:53
Dată actualizare: 04-08-2013 06:46


iluzie optica

Chiar daca par imagini facute cu un aparat de fotografiat, sunt, de fapt, picturi in ulei.

Damian Loeb este creatorul unor picturi impesionante in ulei. Oprele de arta inspirate din cinematografie nu arata nicio urma de pensula si demonstreaza o atentie deosebita a artistului la detalii.

Loeb este un pictor din New York, care si-a insusit de curand arta fotografiei si prin care a reusit sa duca hiperrealismul pe culmi inalte. Multe dintre operele sale prezinta nuduri feminine, dar a pictat si privelisti surpinzatoare din mediul urban sau din spatiu.

Cea mai recenta colectie de picturi ale lui Damian Loeb a fost influentata in mare parte de filmele frantuzesti din 1960, in care si-au facut aparitia femei fatale, cu tocuri inalte, dresuri negre sau moteluri infioratoare.

Artistul spune ca picturile sunt reprezentari ale unei lumi idealizate filtrate prin ochii unor experiente personale memorabile si sunt compuse ca niste adevarate blockbusters de la Hollywood.

Urmatoarea expozitie va avea loc in martie, 2014, la galeriile Acquavella, din New York, unde artistul va prezenta peisaje surprinzatoare in ulei.

Mai multe fotografii aici.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO