I-au vazut tatuajul si l-au arestat pe loc. Ce isi desenase barbatul pe brat. VIDEO

Dată publicare: 19-03-2013 11:34
Dată actualizare: 22-03-2013 07:14


Tatuaj

Un turist britanic a fost arestat pentru scurt timp de autoritatile din Sri Lanka, dupa ce ofiterii de la imigratie au descoperit pe unul dintre bratele acestuia un tatuaj al lui Buddha.

Antony Ratcliffe se afla, vineri, pe aeroportul international Bandaranaike din Sri Lanka intr-o escala spre Malaezia, cand a fost retinut si interogat de autoritati.

Potrivit BBC, citat de publicatia online huffingtonpost.com, un oficial a declarat pentru media locala ca turistul a vorbit "foarte urat" despre budism - o acuzatie pe care Ratcliffe a negat-o.

Potrivit International Business Time, autoritatile i-au interzis britanicului accesul in tara pentru ca "au considerat ca opiniile lui in privinta lui Buddha i-ar ofensa pe localnici si ar putea provoca un incident".

Ratcliffe, pe de alta parte, a declarat ca tatuajul a fost menit ca un tribut, si nu o ofensa.

"Datorita credintei mele in filozofia budista, pe care o urmez de multi ani, m-am gandit ca un tatuaj de calitate al lui Buddha ar fi potrivit. Nu e ceva ce am facut la repezeala sau o inspiratie de moment", a spus britanicul.

Ratcliffe a fost lasat pe teritoriul Sri Lanka pana la urma si a putut sa plece mai departe spre Malaezia, insa a fost interogat si aici.

Sursa: huffingtonpost.com


VIDEO PROTVPLUS.RO