“Everestul e cel mai inalt munte de la noi din tara”. Convingerea care face de ras 4 tari din EUROPA

Dată publicare: 13-03-2012 13:32
Dată actualizare: 04-10-2012 08:33


Everest

Profesorii de geografie vor suferi o mare dezamagire si vor fi incercati de un sentiment de inutilitate cand vor citi asta.

Unul din cinci adulti din Marea Britanie nu stie ce state intra in componenta regatului, acesta este rezultatul unui nou studiu care a provocat uimire.

La studiu au participat 2.000 de persoane, iar 20 la suta dintre acestea nu stiu ca Marea Britanie este cumpusa din Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord.

Intre greselile cele mai mari sesizate este aceea ca cinci la suta din britanici spun ca Stonehenge se afla intr-o alta tara.

Testul pentru clasa a II-a pe care il pica 1 din 2 adulti activi. Tu crezi ca il poti rezolva?

In timp ce studiul arata ca cei mai multi cetateni dintre cei care au facut obiectul studiului au cunostinte solide despre orase straine, despre cele aflate aproape de ei nu au nici macar notiuni de baza. Nu au stiut sa numeasca centrele administrative ale provinciilor si nici zona in care se afla orase cunoscute din regat, cum ar fi Manchester.

Insa ceea ce a socat de-a dreptul este ca mai bine din jumatate dintre cei intervievati cred ca muntele Everest, din masivul Himalaya, este cel mai inalt munte din… Marea Britanie.

Multi experti cred ca tehnologiile avansate si usurinta cu care motoarele de cautare on-line furnizeaza raspunsul la orice intrebare ii determina pe oameni sa nu simta nevoia de a memora informatii geografice, asa cum faceau inaintea internetului.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO