Englezii lupta cu statui impotriva vitezomanilor. Cum vor fi "speriati" in apropierea scolilor


Ultimul update: Joi 19 Septembrie 2013 06:51
Data publicarii: Luni 16 Septembrie 2013 13:23
Categorie: Bizar
statui copii

Inceputul anului scolar vine cu schimbari importante in toata lumea. In Marea Britanie, in apropierea scolilor sunt plasate statui infatisand copii ce se pregatesc sa traverseze strada.

Masura luata de autoritatile din Leicester, Marea Britanie este menita sa-i faca pe soferi sa incetineasca in apropierea scolilor. Proiectul controversat se desfasoara din 2009, conform DailyMail.

Cele sase manechine reprezinta copii imbracati in uniforma scolara. Bornele plasate pe marginea strazii ii fac pe soferi sa creada ca elevii se pregatesc sa treaca strada si, astfel, sa incetineasca.

Parerile sunt, insa, impartite, iar manechinele nu au intotdeauna efectul scontat. Unii conducatori auto se sperie de ele si le considera demne de filmele de groaza. De multe ori, atentia conducatorilor auto este distrasa de siluetele ciudate si nu se mai concentreaza cum trebuie la volan.

"Au ochi infricosatori. Un prieten de-ai mei se plimba pe timp de noapte si s-a speriat foarte tare de ei. Este foarte ciudat" a declarat un localnic la putin timp dupa ce bornele au aparut pe marginea strazii.

Manechinele au costat cate 350 de lire sterline bucata si fac parte dintr-un proiect de siguranta rutiera, pentru care autoritatile locale au scos din buzunar 230.000 de lire sterline.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO