Drama unei adolescente de 18 ani. Anticonceptionalele ar fi lasat-o fara vedere periferica


Ultimul update: Sambata 14 Septembrie 2013 00:56
Data publicarii: Miercuri 11 Septembrie 2013 10:51
Categorie: Bizar
Anticonceptionale

Georgie Holland, in varsta de 18 ani, a ramas partial oarba in urma unui atac cerebral, cauzat, se pare, de pilulele anticonceptionale pe care tanara le lua.

AICI PUTETI VEDEA IMAGINI CU GEORGIE.

Georgie a lesinat imediat ce a ajuns acasa. Ea fusese trimisa de la scoala de care profesori pentru ca se simtea rau. Dupa 2 zile de stat in pat, parintii au decis sa o duca la spital.

In urma analizelor, medicii au descoperit un cheag de sange la creier. Medicii cred ca atacul cerebral suferit de Georgie are legatura cu consumul de pilule anticonceptionale Yasmin. Fata lua pastilele de 2 ani de zile.

Atacul cerebral a lasat-o pe tanara fara vederea periferica a ochiului drept si trebuie sa ia in fiecare zi cate o aspirina.

In ciuda problemelor de sanatate, fata s-a inscris la un concurs de frumusete, "The Face of Europe", pe care spera sa il castige.

"Nu ma asteptam la asa ceva. Eram la lectiile de dans de la scoala cand am inceput sa ma simt rau. Profesoara m-a trimis acasa. Simteam ca nu mai pot sa judec clar. Am plecat spre casa. Tata m-a gasit lesinata intr-un gard viu de pe marginea drumului", a povestit tanara.

"Nu mai am vedere periferica la ochiul drept. La inceput m-am speriat ingrozitor. Dar sunt decisa sa nu las ca aceasta problema sa imi afecteze viata. O sa particip la concursul de frumusete si sper sa castig", a mai spus Georgie.

Nu este prima data cand anticonceptionalele Yasmin sunt asociate cu astfel de probleme.

23 de femei din Canada care luau Yaz si Yasmin ar fi murit din cauza formarii unor cheaguri de sange.

Pastilele sunt autorizate, si la noi, dar n-avem motive de ingrijorare, spun oficialii, care au inregistrat doar 10 reactii adverse in 4 ani.

Potrivit unor documente ale Ministerului Canadian al Sanatatii, aceste pilule ar fi cauzat cel putin 23 de decese. Mai toate victimele erau tinere sub 26 de ani.

Reprezentantii companiei au transmis ca trateaza cu maxima seriozitate siguranta produselor si colaboreaza cu autoritatile sanitare. In plus nicio reactie adversa NU a fost ascunsa, toate gasindu-se pe prospect.

"Utilizarea oricarui tip de Contraceptiv Oral Combinat , inclusiv cele produse de Bayer, comporta un risc sporit de formare a cheagurilor de sange in vene si artere. Aceste efecte secundare grave sunt cunoscute, insa ele sunt evenimente rare. Cheaguri de sange pot aparea in special la femeile care fumeaza", spune Beatrice Hustiu, farmacist.

Cele doua tipuri de pastile sunt autorizate si la noi din 2009, iar riscul de tromboza este intr-adevar trecut in prospect.

Yaz si Yasmin sunt doua dintre cele mai bine vandute contraceptive orale in Romania. Potrivit estimarilor de piata anual se vand in farmacii 1 milion de cutii .

Sursa: Daily Mail

Femeile le folosesc deja de zeci de ani, dar in curand ar putea fi disponibile si pentru barbati
VIDEO PROTVPLUS.RO