Cazul pe care FBI incearca sa il rezolve de 10 ani. Ce mesaj avea asupra lui un barbat gasit mort intr-un lan de porumb. FOTO

Ultima actualizare: 11-02-2016 07:11
masina politie

Nici medicii legisti, nici agentii FBI nu au reusit sa inteleaga cum a murit un barbat din America. Omul avea asupra lui doua bucati de hartie pe care era scris un cod ramas nedescifrat pana astazi.

Corpul neinsufletit al lui Ricky McCormick, un american de 41 de ani, a fost gasit intr-o stare avansata de putrefactie zacand intr-un lan de porumb din Missouri. Evenimentul se intampla in 1999. Medicii legisti nu au putut gasi cauza mortii, iar politistii nu au identificat vreun motiv pentru care cineva sa fi vrut asasinarea barbatului. Singurele indicii pe care s-au putut baza anchetatorii au fost doua bucati de hartie gasite in buzunarele pantalonilor omului. Pe acestea se gasea un cod misterios format din litere aparent aleatoare.

10 ani de zile s-au chinuit agentii FBI sa inteleaga mesajul. Pentru ca nu au reusit, au dat pozele publicitatii in speranta ca cineva va aduce informatii care pot ajuta ancheta.

“Spargerea codului ne-ar putea ajuta sa aflam ultimele locuri vizitate de barbat inainte sa moara si cine a comis fapta.” a spus criptologul Dan Olson.

Dupa cinci ani de cand seria de litere a fost data publicitatii nimeni nu a reusit sa afle ce voia sa transmita barbatul. O teorie ar fi ca barbatul era bipolar sau suferea de schizofrenie, iar mesajul este un limbaj doar de el inteles. Cativa oameni si-au exprimat parerea cu privire la posibilele explicatii:
“Mama mea, care era schizofrenica, avea o inclinatie pentru a scrie lucruri care nu aveau niciun sens.” a spus un barbat.

“Am lucrat cu multi bolnavi mintal si trebuie sa iti spun ca acest text seamana izbitor de bine cu ce scriau pacientii mei.” a adaugat un altul.

Varul lui McCormick sustine aceste teorii si a declarat ca Ricky vorbea de multe ori “de parca ar fi fost de pe alta planeta”.

Cu toate acestea criptologul Elonka Dunin este de parere ca acesta este un cod adevarat si ca barbatul a fost omorat in timp ce il livra.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO