Cel mai bizar complot din istorie. Cum planuia Hitler sa il ucida pe Churchill

Ultima actualizare: 01-11-2012 05:05
Winston Churchill

Un complot al nazistilor de a-l omora pe Winston Churchill cu un baton exploziv de ciocolata din timpul al celui de-al 2-lea razboi mondial a fost descoperit. Numele planului ultra-secret este: "death by chocolate".

Savantii lui Adolf Hitler au imbracat explozibilul intr-un strat subtire de ciocolata neagra foarte pretentioasa, apoi au impachetat tot batonul intr-un pachet luxos din hartie neagra si aurie.

Nemtii planuiau sa foloseasca agentii secreti din Anglia pentru a plasa batoanele – numite Peters Chocolate – printre celelate obiecte de lux ce urmau sa fie duse in sala de mese folosita de cabinetul de razboi al lui Churchill.

Batoanele aveau indeajuns explozibil cat sa omoare pe oricine aflat intr-o raza de 7 metri. Planul a fost inabusit de spionii britanici care au descoperit ciocolata si au transmis informatia seriviciilor secrete britanice.

Acesta a trimis scrisoarea liderului serviciilor secrete MI5, Lord Victor Rothschild. Lord Rothschild, un savant si un membru cheie a familiei Rothschild, a trimis la randul lui o scrisoare unui artist cu scopul de a-i desena ciocolata respectiva la scara reala.

Scrisoarea sa, catre Laurence Fish, din data de 4 mai, 1943 a fost scrisa din bunkerul secret din Parliament Street, Londra.
Sotia lui Fish a descoperit mesajul cand sorta prin posesiile artistului.

In scrisoarea, marcata “secret”, scrie: ”Draga Fish, sunt curios daca ai putea sa-mi faci un desen cu batonul de ciocolata exploziv. Am primit informatii cum ca inamicul foloseste batoane de ciocolata care sunt de metal si au un strat subtire de ciocolata reala pe exterior. In interiorul ei sunt explozibile si un soi de mecanism de intarziere… cand rupi o bucata de ciocolata incepe cronometrarea inversa pana la explozie”.

Rothschild i-a cerut artistului sa faca o schita. Era foarte impotant pentru acesta ca cineva care a vazut batoanele sa le deseneze.

Victor Rothschild a cerut artistului sa indice in textul desenului ca bomba va exploda in 7 secunde dupa ce este activat mecanismul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO