"Cea mai mare si sofisticata plantatie de cannabis" din Marea Britanie. Sase persoane, printre care si un copil, arestate

Dată publicare: 23-02-2017 16:38
Dată actualizare: 26-02-2017 07:02


planta de cannabis

Cu multa ingeniozitate, sase traficanti de droguri au transformat un vechi buncar ce a apartinut guvernului britanic intr-o adevarata ferma de cannabis, cu plante in valoare de peste un milion de lire.

Buncarul subteran, aflat in regiunea Wiltshire din sud-vestul Angliei, a fost construit in anii '80 pentru a-i adaposti pe angajatii aparatului administrative de stat in eventualitatea unui atac nuclear. Nu se stie cum el a iesit din posesia statului si a ajuns pe mana unor cultivatori de marijuana. Cu toate ca au mai bine de 30 de ani, usile masive ale adapostului sunt inca functionale, relateaza Mirror.

In urma unui raid in localitate, politistii au aflat de ce se petrece in spatele portilor de fier, dar nu au putut cu niciun chip intra inauntru, asa ca au asteptat ca trei dintre barbati, de 27, 30 si 45 de ani, sa iasa afara, unde i-au arestat pentru cultivare de droguri si trafic de persoane.

Folosindu-se de cheile lor au intrat inauntru, unde au gasit mii de plante de cannabis aflate in diferite stadii de crestere si care erau luminate cu lampi speciale pentru a se putea dezvolta. Acolo au mai agresat alti doi barbati, de 19 si 37 de ani, si un minor de doar 15 ani.

"Sunt aproximativ 20 de camere in cladire, impartite pe doua nivele, fiecare avand o suprafata de 61 de metri pe 21 de metri." a declarat inspectorul criminalist Paul Franklin. Autoritatile au mai spus ca aceasta este cea mai mare si mai sofisticata plantatie de droguri de pe teritoriul Marii Britanii, descoperita pana acum.

Sursa: Mirror


VIDEO PROTVPLUS.RO