Ce contin produsele cosmetice falsificate cumparate de la magazine online. Cumparatorii sunt si otraviti, si jefuiti

Ultima actualizare: 21-05-2015 06:59
produse cosmetice falsificate

Testele de laborator facute de politia din Londra au dus la descoperirea unor ingrediente cel putin neasteptate in produsele de frumusete contrafacute

Otravuri precum arsenicul, cianura sau mercurul, urina si excremente de sobolani – acestea erau doar cateva elemente prezente in compozitia produselor de make-up, a parfumurilor sau cremelor de protectie solara falsificate. Dezgustatoarea descoperire a fost facuta dupa ce Politia din Londra a trimis la analize cateva dintre cosmeticele contrafacute confiscate recent.

Testele de laborator au dezvluit ca parfumurile contineau ingrediente otravitoare (cianura si arsenic) dar si urina umana. Alte produse – rimel, fond de ten, ruj de buze – aveau in compozitie arsenic, mercur si plumb, care pot produce alergii si chiar arsuri. In majoritatea produselor s-au gasit si excremente de sobolan, din cauza conditiilor improprii de depozitare.

Produsele au fost confiscate de la magazine online, peste 5.000 de astfel de site-uri fiind inchise de oamenii legii din Marea Britaniei. Politistii spun ca in multe cazuri clientii nu erau doar inselati cu produse falsificate, ci li se furau si datele de pe card, care erau folosite apoi de proprietarii magazinelor pentru a face cumparaturi pe banii clientilor naivi.

„Produsele de frumusete ar trebui sa infrumuseteze, dar in acest caz faceau exact opusul”, a conchis sefa unitatii de politie care a coordonat operatiunea. Politia din Londra a lansat si o companie impotriva celor care vand diverse „fake-uri”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO