Cazul care a uimit lumea medicala. Ce s-a intamplat cu o fetita de 2 ani dupa un atac cerebral

Dată publicare: 22-07-2013 10:58
Dată actualizare: 25-07-2013 00:00


copil

O fetita de doi ani, care a suferit un atac cerebral, in urma caruia a suferit o deteriorare a partii drepte a creierului, a reusit sa sfideze previziunile negative ale medicilor si a inceput sa invate sa mearga si sa vorbeasca.

Isabel Manchip este un copil din Marea Britanie, care a suferit un atac de cord la varsta de numai un an. Acest incident i-a afectat 75% din partea dreapta a creierului.

La un an dupa accident, fetita inca nu isi poate folosi in totalitate partea stanga a corpului si poarta zilnic o atela care ii sprijina bratul.

Spre deosebire de adulti, pentru care cele mai mari riscuri de accident vascular cerebral sunt fumatul, dieta saraca si nivelul ridicat de colesterol, cauzele de accidente vasculare cerebrale din copilarie sunt mai putin clare.

Rebecca si Eddie, parintii copilului, considera ca accidentul fiicei lor s-a declansat din cauza afectiunilor de varicela, o boala a copilariei, care nu a fost depistata de medici. Tatal lui Isabel, care este consultant IT, spune ca: "Isabel a avut o temperatura foarte ridicata timp de opt zile".

"Doctorii ne-au spus ca accidentul cerebral a fost cauzat de o simpla infectie, dar ne-am dat seama ca de fapt Isabel a avut varicela, deoarece la doar cateva zile s-a declansat si la Matthew, celalalt copil al nostru", a mai explicat Eddie.

Atacul cerebral al micutei a avut loc in decembrie 2011 si a tinut-o internata pentru cinci zile la terapie intensiva. Doctorii le-au spus parintilor sa se pregateasca pentru ce este mai rau.

"Primele 48 de ore au fost critice. Ni s-a spus sa nu ne asteptam sa supravietuiasca", spun parintii fetei.

Acestia au fost informati in prima faza ca o portiune de 95% a creierului copilului a fost afectata, iar sansele de supravietuire erau minime. Dupa ce a iesit de la terapie intensiva, Isabel a recunoscut-o doar pe mama sa, desi cel mai mult timp obisnuia sa-l petreaca impreuna cu tatal sau.

Dupa trei luni, Rebecca si Eddie au decis sa repete analizele fetei, iar rezultatele au aratat ca deteriorarea s-a redus la 75%, iar vanataile si umflaturile aparute au inceput usor sa dispara.

Dupa un an de la accidentul care a devastat familia micutei, aceasta a inceput sa isi revina, iar parintii ei o invata sa merga si sa vorbesca, desi inca poarta o atela, iar vindecarea ei nu este completa.

CLICK AICI pentru a vedea fotografii cu Isabel.

Sursa: Daily Mail

Tags: medicina, sanatate,


VIDEO PROTVPLUS.RO