Casa cu susul in jos, creatia bizara a unor arhitecti din Taiwan care atrage turistii. Cum a fost amenajat interiorul

Ultima actualizare: 07-04-2016 07:07

O casa cu "susul in jos" este creatia unor arhitecti din Taiwan. Are trei etaje si, chiar daca suna ciudat, a fost construita incepand cu acoperisul, care vine la baza cladirii.

Straniu este si faptul ca in interior, totul atarna, de la mobila si mancare, pana la masina din garaj. Locuinta a fost ridicata in doar doua luni si a costat 600.000 de dolari. Pentru o altfel de viziune asupra lucrurilor, vizitatorii scot din buzunar cinci dolari.

Casa "talmes-balmes", asa cum le place arhitectilor sa o alinte, a fost construita in stil american. Are trei etaje, un dormitor matrimonial, garaj si baie. Ba mai mult, este complet utilata. Se intinde pe o suprafata de aproximativ 300 de metri patrati, iar pe exterior a fost aplicata o scara pe care o poti folosi pentru a cobori de la parter.

Ashley Wang, directoare expozitie: "Cand am inceput constructia, a fost foarte dificil, pentru ca partea de sus era foarte grea, in timp ce acoperisul era mult mai usor. Asa ca a fost foarte greu sa balansam greutatea casei, mai ales ca trebuia sa luam in considerare si siguranta acesteia. Nu am construit-o din lemn, ci din beton si otel."

In interior, totul este agatat cu susul in jos. Mobila de bucatarie si baia au fost realizate perfect, focul din semineu arata ca in orice locuinta normala, iar spaghetele din farfurie si ceaiul stau neclintite pe masa atarnata de tavan.

Reprezentantii expozitiei spun ca au avut o problema cu automobilul, pe care l-au fixat in garaj. Greutatea masinii le-a cam dat batai de cap, dar, in cele din urma, au reusit ceva ce parea destul de dificil. Si, asa cum era de asteptat, vizitatorii sunt impresionati.

Ashely Wang"Nu este ceva ce vezi in viata de zi cu zi, asa ca ne-am dorit ca ei sa aiba si un alt punct de vedere in ceea ce priveste lumea ce ii inconjoara, sa o priveasca si din alt unghi."

Casa pictata in culori vii a fost verificata de inspectorii in siguranta locuintelor. Ei spun ca "opera de arta" poate fi locuita timp de cel mult sase luni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO