Biologii marini s-au speriat cand au vazut asta. Ce au gasit in nasul unei broaste testoase

Dată publicare: 08-09-2015 18:02
Dată actualizare: 11-09-2015 07:07


broasca testoasa

O echipa de biologi marini a reusit sa salveze viata unei broaste testoase, in Costa Rica. Oamenii de stiinta faceau cercetari despre testoase, cand au observat ceva bizar la una dintre ele.

O broasca testoasa din Costa Rica a avut noroc, dupa ce cativa cercetatori, au luat-o sa o studieze, pe plaja. Insa, cand s-au uitat de aproape au observat ceva straniu la ea. Broasca, un mascul matur, de culoare verzui inchis, avea un obiect bizar in nara.

La inceput, echipa a crezut ca este vorba despre un vierme, dar dupa cateva secunde si-au dat seama ca este vorba despre ceva total nenatural.


"Din pura curiozitate stiintifica, i-am extras obiectul din nas si am ramas socati cand am descoperit. Am inceput sa tragem de el si ne-am dat seama ca era vorba de un pai de plastic, nu era un animal" au spus acestia pentru Business Insider.

Cercetatorii s-au chinuit aproape 10 minute, unul dintre biologi a scos cu un cleste un pai de plastic, lung de 30 de centimetri.


Toata "operatiunea" a fost filmata si urcata pe Youtube, unde a devenit in scurt timp viral, cu aproape 5 milioane de vizualizari.

"Daca ii lasam plasticul in nas, ar fi fost fatal pentru testoasa, putea sa moara". Astfel, testoasei i-ar fi fost greu sa respire sau miroasa.

Acest clip a atras atentia asupra unei alte probleme: reciclarea si de ce ar trebui sa o fim atenti cu gunoaiele si mai ales unde le aruncam.

Biologii marini au avut grija de testoasa, i-au dezinfecta nasul, iar animalul poate acum sa traiasca din nou normal, in libertate.

 

Sursa: Business Insider


VIDEO PROTVPLUS.RO