Belgienii, deranjati de mizeria lasata de porumbei, au decis sa limiteze numarul pasarilor. Metoda folosita

Dată publicare: 20-05-2017 20:29
Dată actualizare: 23-05-2017 00:28
Sursa: MediaBlackBerry


Porumbeii hraniti cu pastile contraceptive

In orasul belgian Tongeran localnicii sunt deranjati de numarul tot mai mare de porumbei.

Locuitorii orasului belgian, satui de mizeria pe care pasarile o lasa in urma lor, au decis sa recurga la o metoda bizara de-a limita numarul inaripatelor.

Belgienii au decis sa amestece pastile contraceptive in alimentele pe care le dau pasarilor, crezand ca astfel vor reduce aparitia noilor specii si implicit orasul lor va fi unul mai curat.

Expertii ecologisti sustin ca pastilele contraceptive nu vor face rau porumbeilor. "Nu vor avea impact asupra sanatatii pasarilor in niciun fel", sustine Patrick Jans. Ecologistul este de parere ca metoda s-ar putea dovedi eficienta pentru problemele pe care locuitorii le intampina: "Semintele vor contine o substanta care le va reduce fertilitatea. Numarul porumbeilor ar putea fi redus cu 20-30% in fiecare an."

Nemultumirea localnicilor, dar si a autoritatilor consta in faptul ca le este teama ca rezidurile porumbeilor sa nu distruga cladirile istorice ale orasului. "Ne confruntam cu deteriorarea cladirilor istorice si a pavajelor. Problemele noastre sunt concentrate in trei directii unde porumbeii fac ravagii: langa biserica, in curtea manastii si in zona spatiilor comerciale."

Autoritatile si-au pus in plan sa creeze un punct de hranire a porumbeilor in cele trei zone mai sus mentionate. In aceste spatii destinate hranei, angajatii vor pune, in mod regulat, o pastila pentru a limita, spun ei, numarul de porumbei prezenti in orasul lor.

Sursa: MediaBlackBerry,


VIDEO PROTVPLUS.RO