Avea 520 de grame la nastere, iar medicii nu i-au dat nicio sansa de supravietuire. Cum arata Lucas la aniversarea de un an

Dată publicare: 08-10-2014 11:34
Dată actualizare: 11-10-2014 07:10


copil nascut prematur

In curand va face primii pasi, va rosti primele cuvinte si asta le umple sufletele de fericire parintilor sai.

Acestia se gandesc cu groaza ca Lucas, fiul lor, a avut practic sanse nule de supravietuire atunci cand a venit pe lume. Asta pentru ca s-a nascut prematur, dupa doar 23 de saptamani, cu greutatea de doar 520 de grame, potrivit Daily Mail.

Si de parca asta nu era de ajuns, Lucas Moore avea si grave probleme de sanatate, intre care o hemoragie cerebrala si o gaura in inima. Medicii le-au spus parintilor ca sansele lui erau minime si chiar daca ar fi supravietuit, exista riscul major sa aiba dizabilitati. Spre surprinderea tuturor, copilul si-a revenit miraculos, iar acum isi sarbatoreste prima zi de nastere.

Sylvia Moore, 30 de ani, din Warwickshire, Anglia, isi descrie copilul ca pe un mare luptator. Femeia a inceput sa aiba complicatii cu sarcina in a 22-a saptamana, cand i s-a rupt apa. A fost internata in spital, unde medicii au facut tot ce-a fost posibil ca sa-i prelungeasca perioada de sarcina.

Cand Lucas a venit pe lume, medicii le-au spus sugerat parintilor sa-l deconecteze de la aparatele de respiratie artificiala, pentru ca, in proportie de 99 la suta, viata lui ar fi fost un chin, asta in cazul in care ar fi supravietuit. Insa acestia si-au asumat riscul...

Acum, Lucas este un baietel perfect sanatos, doar ca este mai mic decat un copil de varsta lui.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO