Ancheta la o companie aeriana. "Este inadmisibil ca pilotii sa-i ceara asa ceva unei stewardese"

Dată publicare: 05-05-2013 12:19
Dată actualizare: 08-05-2013 00:10


avion Air India

Compania aviatica Air India este implicata intr-un scandal urias, dupa ce s-a aflat ce au facut pilotii si stewardesele, in timpul unei curse.

In scandal sunt implicati pilotul si copilotul unei curse Air India, care a zburat pe 12 aprilie de la Bangkok la New Delhi, cu 166 de pasageri la bord.

La un moment dat, copilotul Ravindra Nath a plecat sa doarma la clasa business, iar pilotul BK Soni le-a instruit pe doua insotitoare de bord cum sa supravegheze avionul, din cabina, in timp ce acesta functiona pe pilot automat.

Apoi barbatul s-a dus la randul sau sa se culce, cele doua stewardese ramanand singure in carlinga, timp de cel putin 20 de minute.

Directorul general al aviatiei civile, Arun Mishra, sustine insa ca femeile s-au aflat in carlinga aproape tot timpul cursei, care a durat 3 ore.

Cei doi piloti si stewardesele au fost suspendati din functie. La un moment dat, insotitoarele de bord au decuplat din greseala, temporar, pilotul automat, punand astfel in pericol vietile pasagerilor.

Indicentul a fost anuntat chiar de un alt membru al echipajului, care a asistat la aceste nereguli, scrie Daily Mail.

Potrivit regulamentului, insotitoarele de bord au voie sa intre in carlinga doar cand servesc mancare pilotilor sau daca sunt chemate, pentru ca unul din piloti trebuie sa iasa temporar, dar numai cateva minute.

Arun Mishra spune ca este vorba de o incalcare foarte grava a regulilor si va fi facuta o ancheta. Chiar daca avionul functionaza pe pilot automat, cei doi piloti nu au voie sa plece din carlinga.

Air India sustine insa, intr-o declaratie oficiala, ca femeile nu au ramase singure in carlinga nicio clipa, ci au fost alaturi de copilot, acesta fiind cel care, din neatentie, deconectase sistemul automat de navigare.
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO