Subiecte BAC 2021. Vedeți aici ce au de rezolvat elevii la Matematică

BAC 2021. Subiectele la Matematică
StirilePROTV

BAC 2021. Este o zi importantă pentru absolvenții de liceu. Examenul naţional de Bacalaureat 2021 continuă marți, cu proba scrisă la Matematică.

Știrile ProTv vă prezintă toate informațiile de actualitate pentru Bacalaureatul din acest an. 

Subiectele și baremele de la Matematică, publicate de Ministerul Educației, pot fi descărcate AICI.

 

Vedeți mai jos subiectele primite de candidaţii de la filiera teoretică, specializarea mate-info.

Citește și
subiecte romana bac 2019
Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la Istorie și care este baremul de corectare

Vedeți mai jos subiectele primite de candidaţii de la filiera teoretică, specializarea ştiinţele naturii.

Vedeți mai jos subiectele primite de candidaţii de la filiera tehnologică.

Miercuri va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba şi literatura maternă, pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale, este programată joi, 1 iulie.

Vedeți aici ce subiecte au picat anul acesta la Istorie.

BAC 2021. Subiectele la Matematică

 

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidaţi, dintre care 114.137 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 19.526 de candidaţi din promoţiile anterioare. În Capitală vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat peste 15.300 de candidaţi.

Vedeți aici ce subiecte au picat la Matematică în 2020.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00).

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD), afişarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Vedeți aici cum arată programa la Matematică pentru examenul de Bacalaureat 2021.

Probele încep la ora 9.00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8.30.

Cum se desfășoară proba la Matematică de la BAC 2021

 

În acord cu prevederile legale în vigoare, în sălile de clasă trebuie asigurate următoarele măsuri de prevenire şi protecţie: fiecare centru de examen va dispune de de asistenţă medicală, echipamente şi materiale de protecţie (dezinfectanţi, măşti etc.); intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare, vor fi semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat; în sălile de clasă în care se desfăşoară probele, locurile se stabilesc astfel încât să existe între candidaţi o distanţă de 1 metru unul faţă de celălalt, pe rânduri şi între rânduri; în situaţia în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanţarea maximă posibilă; fiecare persoană care are drept de acces în şcoală va primi câte o mască la sosire şi, dacă solicită, şi la plecare; sălile de clasă vor avea dezinfectanţi pentru mâini; în incinta centrului de examen va fi purtată, obligatoriu, masca de protecţie; colectarea măştilor purtate se va face în locuri special amenajate şi semnalizate. În acelaşi timp, este interzis schimbul de obiecte personale.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor in sala de examen. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidaţii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Judeţeană de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale de Organizare a Examenului de Bacalaureat în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a Bacalaureatului.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Citește și...
Subiecte BAC 2021. Ce au avut de rezolvat elevii la Matematică și Istorie
Subiecte BAC 2021. Ce au avut de rezolvat elevii la Matematică și Istorie

Bacalaureat 2021. Peste 130.000 de elevi au susținut marți proba obligatorie a profilului (Matematică și Istorie), în cadrul examenului de Bacalaureat, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la Istorie și care este baremul de corectare
Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la Istorie și care este baremul de corectare

Subiecte Istorie Bacalaureat 2021. Prima sesiune a examenului de Bacalaureat a continuat marţi cu proba obligatorie a profilului (Matematică și Istorie), potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la Matematică și care este baremul de corectare
Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la Matematică și care este baremul de corectare

Bacalaureat 2021. Examenul naţional de Bacalaureat 2021 continuă marți, cu proba obligatorie a profilului. Astfel, absolvenţii de la real se pregătesc pentru proba la Matematică, iar absolvenţii de la uman se pregătesc pentru proba la Istorie.

Bacalaureat 2021. Modele de subiecte și bareme pentru Informatică

Bacalaureat 2021. Probele scrise pentru sesiunea iunie-iulie 2021 au început, luni, 28 iunie, cu cea la Limba și literatura română.

Recomandări
Mandatul FBI. Ce căutau agenții pe proprietatea lui Trump. Posibilă încălcare a Legii spionajului de către fostul peședinte
Mandatul FBI. Ce căutau agenții pe proprietatea lui Trump. Posibilă încălcare a Legii spionajului de către fostul peședinte

Printre documentele confiscate, luni, de către agenții FBI din proprietarea Mar-a-Lago a fostului președinte al SUA Donald Trump s-au aflat și câteva marcate ca fiind „top secret”.

Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO
Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO

Scriitorul Salman Rushdie a fost atacat, vineri, în timpul unui eveniment desfăşurat în statul american New York.

Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani
Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani

Cu venituri mai mici decât încasările, golul din bugetul României se tot adâncește, iar datoriile cresc. Noua împărțire a banilor din buget prevede mai mulți bani pentru salarii și pensii, însă unele ministere vor primi mult mai puțin decât au cerut.