Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la Istorie și care este baremul de corectare

subiecte romana bac 2019
Agerpres

Subiecte Istorie Bacalaureat 2021. Prima sesiune a examenului de Bacalaureat a continuat marţi cu proba obligatorie a profilului (Matematică și Istorie), potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

 

Subiectele la Istorie la BAC 2021 pot fi consultate AICI

 

Baremul la Istorie la BAC 2021 poate fi consultat AICI

 

Calendar Bacalaureat 2021

 

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat au început luni, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Citește și
examen bacalaureat
Bacalaureat 2021. Modele de subiecte și bareme pentru Informatică

Marți, a avut loc proba obligatorie a profilului (Matematică și Istorie), iar miercuri va fi proba la alegere a profilului și specializării.

Pe 1 iulie va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternă.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00). Rezultatele finale vor fi afișate pe 9 iulie.

► 28 iunie 2021 - Limba şi literatura română - proba E.a) - proba scrisă

► 29 iunie 2021 - Proba obligatorie a profilului - proba E.c) - proba scrisă

► 30 iunie 2021 - Proba la alegere a profilului şi specializării - proba E.d) - proba scrisă

► 1 iulie 2021 - Limba şi literatura maternă - proba E.b) - proba scrisă

► 5 iulie 2021 - afişarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00 şi depunerea contestaţiilor în intervalul orar 12:00 - 18:00

► 6 - 9 iulie 2021 - rezolvarea contestaţiilor

► 9 iulie 2021 - afişarea rezultatelor finale.

Bacalaureat 2021. Regulile pe care elevii trebuie să le respecte când rezolvă subiectele la Istorie

 

Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale de Organizare a Examenului de Bacalaureat în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a Bacalaureatului.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea/echivalarea/ susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Citește și...
Subiecte BAC 2021. Ce au avut de rezolvat elevii la Matematică și Istorie
Subiecte BAC 2021. Ce au avut de rezolvat elevii la Matematică și Istorie

Bacalaureat 2021. Peste 130.000 de elevi au susținut marți proba obligatorie a profilului (Matematică și Istorie), în cadrul examenului de Bacalaureat, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Bacalaureat 2021. Modele de subiecte și bareme pentru Informatică
Bacalaureat 2021. Modele de subiecte și bareme pentru Informatică

Bacalaureat 2021. Probele scrise pentru sesiunea iunie-iulie 2021 au început, luni, 28 iunie, cu cea la Limba și literatura română.

Bacalaureat 2021. Model de subiecte și bareme pentru Biologie
Bacalaureat 2021. Model de subiecte și bareme pentru Biologie

Bacalaureat 2021. Probele scrise pentru sesiunea iunie-iulie 2021 au început, luni, cu cea la limba și literatura română.

Recomandări
Cinci oameni au fost găsiți morți într-o casă din Bascov, lângă Piteşti. Primele imagini de la fața locului
Cinci oameni au fost găsiți morți într-o casă din Bascov, lângă Piteşti. Primele imagini de la fața locului

Mai multe persoane au fost găsite moarte, marți, într-o casă din Bascov, lângă Pitești, în Argeș.

Isărescu, întrebat despre scumpiri: Se poate mai rău de atât. România a avut şi inflaţie de 200 - 300%
Isărescu, întrebat despre scumpiri: Se poate mai rău de atât. România a avut şi inflaţie de 200 - 300%

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, consideră că se poate mai rău de atât în cazul scumpirilor, precizând că România a avut şi inflaţie de 200 – 300%.

Livrările de petrol rusesc spre Europa via Ucraina au fost întrerupte
Livrările de petrol rusesc spre Europa via Ucraina au fost întrerupte

Ucraina a suspendat livrările de petrol rusesc spre trei ţări europene, începând cu data de 4 august, transmite Reuters, conform Agerpres.