Inovatie si lux la Salonul Auto de la Geneva. Limuzine elegante si versiuni sport pentru miliardarii planetei

Dată publicare: 07-03-2015 08:35
Dată actualizare: 08-03-2015 10:41


geneva

Editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva sta foarte bine la capitolul masini de lux.

Miliardarii planetei au de ales intre limuzinele elegante, cu dotari demne de un rege, si versiunile sport - la fel de stralucitoare si de scumpe. Cele mai multe priviri s-au indreptat insa spre masinile - concept, in care luxul se imbina cu tehnologia de ultima generatie.

O masina care merita ea insasi sa i se intinda covorul rosu - asa a fost prezentata la Geneva noua limuzina Maybach S600.
Cu o lungime de 6 metri si jumatate, un interior spatios si dotari de cea mai inalta calitate, vehiculul se remarca si prin designul special al usilor pentru pasageri, gandite sa permita o coborare cu stil.

Markus Rubenbauer, reprezentant Mercedes-Benz: "Aceasta masina va fi folosita, cu siguranta, de sefi de stat si de vedete pop, de oricine doreste solutia perfecta pentru a calatori confortabil, impreuna cu alte patru persoane."

Pretul final al limuzinei nu a fost anuntat deocamdata, dar, dupa cum spun fabricantii, va fi in jur de 500 de mii de euro.

Pentru bogatasii care nu pun pe primul plan eleganta, ci senzatiile tari, Morgan a "reinventat" a modelul Aero 8, la 15 ani de la lansare. Masina pastrează motorul clasic V8 de 4,8 litri, dar performantele sunt imbunatatite de sistemele computerizate si softurile noi, create special. Aero 8 va intra in productie de serie - limitata, desigur - la sfarsitul acestui an, iar fabricantul sustine ca poate raspunde oricaror pretentii, fie ele cat de excentrice.

Jonthan Wells, Morgan Motor Company: "Avem cea mai vasta listă de opţiuni disponibile pentru un Morgan şi putem transforma orice maşină într-un unicat. Poate fi ceva clasic, sau ceva foarte modern, cu fibră de carbon şi orice aplicatie multimedia iti poti imagina."

Pasionatii de tehnologie trec insa pe langa standurile de lux si merg direct spre masinile - concept, care semana mai degraba cu ceea ce vor conduce soferii viitorului. Divizia de lux de la Nissan a adus la Geneva un model Infiniti QX30, cum nici James Bond nu viseaza sa conduca, macar cateva filme de acum incolo. Incet - incet, masina va deveni insa realitate.

Stefan Weinman, INFINITI: "Masinile pe care le vom lansa pe piata se vor inspira puternic din acest concept, vor fi destul de aproape de ceea ce vedeti aici."
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO