Haos la Salonul Auto de la Bruxelles. Zeci de oameni s-au stropit cu ulei și s-au urcat în mașini

×
Codul embed a fost copiat

Vizitatorii salonului Auto de la Bruxelles au avut parte de un spectacol neprogramat de către organizatori.

Mai mulţi activişti ecologişti au intrat în expoziţie şi au protestat faţă de poluarea provocată de industria auto.

Membrii grupării ecologiste s-au stropit cu ulei de motor, au aruncat fluturaşe şi s-au întins în faţa autoturismelor expuse la salonul din capitala Belgiei.

Extinction Rebellion le-a cerut susţinătorilor să se întâlnească în incinta salonului auto pentru o operaţiune ''Salonul Minciunilor'' destinată să ''perturbe Salonul Auto pentru a spune adevărul despre prăbuşirea ecologică şi rolul motor al industriei auto în această criză", se arată în comunicatul publicat pe reţelele de socializare.

La intrarea principală a salonului a fost afişat un banner pe care se afla înscris ''stop emisiilor de CO2'' şi au avut loc şi alte acţiuni la diferite standuri. Astfel, militanţi s-au instalat la volanul unor maşini prezentate, unele vehicule au fost etichetate sau stropite cu culoarea sângelui. O acţiune a fost desfăşurată la standul gigantului petrolier Shell. Un activist a strigat ''Shell ucide'', în timp ce alţii care purtau o mască reprezentând sigla companiei au distribuit pliante vizitatorilor.

''L-am numit 'Salonul Minciunilor' pentru că nu mai credem absolut în industria auto pentru a oferi soluţii la această criză ecologică şi climatică. Ea a minţit deja în trecut, continuă să mintă şi va continua să ne mintă dacă nu o oprim'', a declarat o purtătoare de cuvânt a XR, identificată Sarah.

''Prin această acţiune, obiectivul este într-adevăr de a permite cetăţenilor să se spună: noi nu mai vrem să continuăm să fim sub presiunea industriei auto, deoarece trebuie să instituim un alt model de mobilitate ceea ce favorizează o mulţime de alte alternative care sunt juste la fel de bine social şi ecologic'', a adăugat sursa citată.

Potrivit serviciilor de poliție, aproximativ 150 de persoane au fost arestate.

Activiştii Extinction Rebellion "vor fi eliberaţi după ce îşi vor prezenta identitatea", potrivit poliției.

Citește și...
Anunțul ministrului Mediului despre o nouă taxă auto în România
Anunțul ministrului Mediului despre o nouă taxă auto în România

Ministrul Mediului afirmă că, având în vedere eşecul privind implementarea taxei auto, nu crede că o astfel de taxă va fi impusă în cursul acestui an.

Recomandări
Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea
Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea

Militarii care dezertează din armata rusă pot face până la 10 ani de închisoare, potrivit noilor texte de lege promulgate de președintele Vladimir Putin.

MAE român a anulat vizele mai multor cetățeni ruși. Care este motivul
MAE român a anulat vizele mai multor cetățeni ruși. Care este motivul

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că Ambasada României de la Moscova a revocat vizele a 14 cetățeni ruși care urmau să vină, luni, la București, la Conferința Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor.  

Gheorghe Dincă ar putea ieși din închisoare mai devreme. După cât timp poate fi liber
Gheorghe Dincă ar putea ieși din închisoare mai devreme. După cât timp poate fi liber

Gheorghe Dincă, autorul crimelor din Caracal și cel care a înspăimântat România, a fost condamnat, în primă instanță, la 30 de ani de închisoare.