Evoluția autoturismelor din ultimii 130 de ani, prezentată într-o amplă expoziție, la Londra


Ultimul update: Joi 21 Noiembrie 2019 10:10
Data publicarii: Joi 21 Noiembrie 2019 08:12
Categorie: Stiri Auto

Pasionaţii de maşini sunt aşteptaţi la Londra, acolo unde în acest weekend îşi deschide porţile o expoziţie care cu siguranţă îi va cuceri.

Pot admira autoturisme de la începutul secolului trecut până la vehicule electrice, tot mai populare în prezent. De altfel, organizatorii vor să le prezinte vizitatorilor cum a evoluat industria auto în ultimii 130 de ani.

Cine trece pragul muzeului Victoria şi Albert din Londra dă cu ochii de o caleaşcă cu motor electric ce datează din anul 1888. La câţiva paşi este un Ford Tourer din 1926, iar lângă el se află Wolkswagen Beetle, un pic mai "tinerel", realizat în 1945.

„Ne aflăm într-un moment de răscruce legat de cum cred oamenii că va arăta mașina în viitor. Sunt multe discuții despre faptul că tot mai multe mașini devin electrice sau autonome. Mașinile se transformă în ceva ce în trecut nu ne-am imaginat niciodată că vor fi. Ceea ce putem face aici, la muzeu, este să analizăm istoria automobilului, să înțelegem mai bine cum am ajuns la situația în care ne aflăm astăzi, unde există un miliard de mașini pe şosele, dacă acesta este cel mai important lucru inventat şi să învăţăm ceva din această istorie”, spune curatorul Brendan Cormier.

În total, organizatorii se laudă cu 15 modele expuse, fiecare cu un design care mai de care mai inedit. Majoritatea sunt pentru prima dată arătate unui public atât de larg.

„Compania Ford a produs acest model T (n.r. Ford Tourer) numai în culoarea neagră, asta pentru că a fost ieftin și era culoarea care se usca cel mai rapid. Așa că noi aici spunem o poveste interesantă în care prezentăm mașini cu un aspect remodelat”, a declarat asistentul curator, Esme Hawes.

Cel mai "proaspăt" vehicul al expoziției este un concept futurist intitulat Pop.Up Next, care a fost dezvăluit anul trecut. Este electric, poate zbura și poate fi controlat doar cu un smartphone.

Cei care vor să admire toate aceste bijuterii pe patru roţi o pot face până pe 19 aprilie, anul viitor, atunci când expoziţia îşi va închide porţile.

  

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
 

VIDEO PROTVPLUS.RO