Doi pui de tigru fac furori printre sibieni

04-05-2012 10:22

Au doar 10 luni, nu cantaresc mai mult de 50 de kilograme si atrag toate privirile vizitatorilor. Este vorba despre Anita si Rita, doi pui de tigru care au devenit atractia principala a gradinii zoologice din Sibiu.

Anita si Rita, cei doi pui de tigru, au devenit atractia principala a gradinii zoologice din Sibiu. Personajele simpatice foc au un rol foarte important – sa duca mai departe amintirea tigroaicei Mihaela, care a fost impuscata la sfarsitul anului trecut, dupa ce a evadat din cauza unui ingrijitor neatent.

Rita si Anita au fost aduse la Sibiu de la gradina zoologica din Targu Mures. In locul lor, au plecat acolo, la schimb, un jaguar si o maimuta. Celor doi tigri li se va alatura un fratior vitreg, ce va veni de la Calarasi. Acesta a fost cumparat cu 3.000 de lei.

Cele doua tigroaice s-au acomodat repede si-au motait linistite la soare, sub privirile vizitatorilor.

Ca sa evite un incident cum a fost cel petrecut in decembrie, atunci cand tigroaica Mihaela a scapat din cusca, autoritatile au investit 43.000 de lei intr-un sistem complex de siguranta, montat la cele sapte custi care adapostesc animale periculoase.

Cele trei noi exemplare vor avea propria lor cusca si nu se vor intersecta cu Baghera, fiul tigroaicei imnpuscate, care este o fire solitara. Gradina zoologica din Sibiu are in prezent 186 de animale din 48 de specii diferite.


VIDEO PROTVPLUS.RO