Carnea aruncata in lacul Tarnita din Cluj este, aproape sigur, carne de cal! Vezi cine sustine asta
Medicii veterinari clujeni au ajuns la acesta concluzie dupa o examinare prealabila. Totusi, certudinea va veni abia peste doua zile, cand vor fi gata probele de laborator, facute la Bucuresti
Angajatii Directiei Sanitar Veterinare Cluj si cei de la Apele Romane au strans din lacul Tarnita si de pe mal 40 de saci cu 922 de kg de carne, care fusese aruncata acolo sambata. Specialistii care au analizat-o spun ca aceasta era proaspata, deci pericolul contaminarii apei din lac este eliminat. Carnea era fara oase si grasime, proaspat transata pentru a fi trimisa catre procesatori. Medicii veterinari sunt aproape siguri, dupa culoare si consistenta, ca este carne de cal, insa asteapta si rezultatele analizelor de laborator, care vor fi gata in 48 de ore. Desi autoritatile sunt convinse ca bucatile de carne nu provin de la un abator din Cluj, mai ales ca nu exista niciunul care sa proceseze carne de cal, vor face, totusi, controale la toate unitatile de acest fel din judet, ca nu cumva sa fi ajuns si la ele produse reetichetate.
Specialistii au mai stabilit ca apa din lacul Tarnita nu a fost contaminata. Autoritatile judetului Cluj spun ca isi vor coordona eforturile cu cele din judetul Alba, unde a fost descoperit un depozit care comercializa produse din carne de cal, reetichetata drept carne de vita. Nu este exclus ca bucatile din lacul tarnita sa provina chiar de acolo.