Canicula la zoo. Maimutele beneficiaza de un tratament special, bazat pe cirese si pepene

Ultima actualizare: 27-09-2012 21:23

Ca sa treaca cu usurinta peste zilele toride, „locuitorii” Gradinii Zoologice din Targu Mures primesc, in loc de carne, fructe din belsug, fac baie in bazine speciale, iar cei mai norocosi stau in padocuri racorite.

Peste 30 de grade a fost temperatura la Gradina Zoologica din Targu Mures. Ca sa nu sufere din cauza caldurii, animalele beneficieaza de tratament special - primesc zilnic pepene rosu, pepene calben, banane si portocale. Astfel, trec mai usor peste zilele toride. Cele mai fericite sunt maimutele, care se bucura atunci cand ingrijitorii le rasfata cu fructe, mai ales daca e vorba de cirese. „Le plac ciresele foarte mult, incep sa manace prima data samburii si dupa ce termina mananca si ciresele”, spune Andras Erika, ingrijitor la Gradina Zoologica Targu Mures.

Tigrii siberieni nu prea se „omoara” dupa fructe, astfel ca in zilele caniculare prefera sa se adaposteasca la umbra copacilor. Obisnuiti cu zapada, acestia dorm ca sa treaca ziua mai repede.

Canicula va mai tine cateva zile, iar reprezentantii Gradinii Zoologice se aprovizioneaza cu tone de fructe si legume. Delicatesele provin de la supermarketurile care n-au reusit sa-si vanda produsele, iar ca sa nu le arunce le doneaza gradiniilor zoologice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO