Barbat atacat de urs in Maramures. "M-a prins cu coltii de mana. Am lovit-o cu pumnii, cu parul in cap"

Ultima actualizare: 11-08-2014 06:57

Incidente cu fiarele salbatice in inima padurii: un barbat de 48 de ani din Maramures a fost atacat de o ursoaica agresiva, urmata de puiul ei.

Bietul om s-a aparat cu disperare cu un par, insa animalul i-a sfasiat picioarele. Iar in judetul Harghita, o fata de 13 ani si un tanar de 19 au fost atacati de ursi si au ajuns in stare grava la spital.

De pe patul de spital, barbatul din Maramures isi aminteste clipele teribile prin care a trecut cand se intorcea de la o stana. Se afla in padure impreuna cu doi prieteni si spune ca s-a indepartat de caruta. Ploua teribil in Muntii Tiblesului si, la un moment dat, o ursoaica cu un pui i-a taiat calea. L-a atacat imediat.

"A sarit in calea mea ursoaica cu pui. M-a muscat de picioare, m-am aparat, am lovit-o cu pumnii si s-a indepartat. Dupa s-a intors, am avut noroc ca am gasit un par si am lovit-o cu parul in cap. A luat parul si l-a facut bucati si dupa m-a prins si de o mana cu coltii. Am strigat dupa ajutor", a spus Nicolae Pitis, victima.

Dupa ce a reusit cu greu sa ajunga la caruta in care se aflau cei doi prieteni, barbatul a fost dus in stare de soc de catre acestia spre Ambualnta. Medicii spun ca a avut mare noroc si viata lui nu este in pericol.

Ursii au dat atacul si in zona Plaiesii de Jos din judetul Harghita. Un tanar si o adolescenta au ajuns la spital cu rani groaznice la maini, fata si piept, dupa ce, la distanta de cateva zile, au fost atacati de ursi. Amandoi erau cu familiile la cules de ciuperci cand au ajuns, fara sa vrea, in calea animalelor.

Specialistii spun ca, pentru prevenirea unor astfel de incidente, trebuie evitate zonele cu tufisuri dese. Iar oamenii e bine sa faca zgomot cand sunt in desisurile padurii, pentru ca animalele sa-i auda de la distanta si sa se indeparteze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO