Cum a ajuns Alin Simota, fost milionar in topul Forbes, suspectat ca ar conduce o retea de camatari

Ultima actualizare: 14-06-2013 06:49
Alin Simota, fostul patron al echipei Jiul Petrosa...
Alin Simota, fostul patron al echipei Jiul Petrosa...

Omul de afaceri Alin Simota, consilier local si finantatorul echipei Jiul Petrosani, a fost dus la audieri de procurorii DIICOT.

El este banuit ca ar conduce o retea de camatari impreuna cu fostul sau bodyguard si fosta sa sotie, arestati in urma cu o luna.

Acuzatiile sunt grave: ar fi sechestrat, batut si rapit zeci de persoane care au imprumutat bani de la ei. Victimele erau obligate sa dea inapoi si de 20 de ori suma imprumutata, altfel isi pierdeau casele si firmele.

Acum trei zile, Alin Simota petrecea fara nicio grija la botezul fetitei sale. In aceasta dimineata, procurorii Diicot au descins la biroul omului de afaceri de la baza sportiva si in alte sase locuri din Hunedoara.

"Au venit de la politie de la Alba Iulie, dupa numere, cred, s-au uitat prin documente ii interesau mai multi fosti jucatori deveniti liberi. Au zis ca-i intereseaza contractele, cum s-au incheiat", a declarat Gheorghe Boboc, directorul clubului Jiul Petrosani.

Alin Simota a fost adus la audieri la Alba Iulia impreuna cu alte 18 persoane, victime si martori. Este acuzat de camatarie si violente extreme asupra celor care nu restituiau banii la timp.

"Se exercitau violente, persoanele erau rapite, erau duse pentru a se face presiuni asupra lor"
, spune procurorul DIICOT Alba, Ioan Muresan.

In 2009, Alin SImota a fost in topul Forbes al celor mai bogati romani, cu o avere de 25 de milioane de euro. Este si finantatorul echipei Jiul Petrosani, retrogradata in liga a treia din cauza datoriilor.

In declaratia de avere din iunie 2012, Simota a trecut doua case in Statele Unite, o proprietate de 860 de metri patrati la Cannes, un apartament in Bucuresti si unul Petrosani. Nici o luna mai tarziu, acelasi om de afaceri sustinea ca are doar o garsoniera de 23 de metri patrati in Petrosani.

Anchetatorii spun ca reteaua de camatarie era coordonata de Simota, impreuna cu fostul sau bodyguard si fosta lui sotie. Acestia din urma, arestati luna trecuta, au o relatie amoroasa.

Una dintre victimele temutului grup infractional si-a facut curaj sa povesteasca ce a patit in urma cu cinci ani, in timpul unei campanii electorale.

"M-au batut, mi-au rupt piciorul mi-au dat cu ranga la picior."
, a declarat Paul Gherasim, o victima.

Toti cei acuzati risca pina la 20 de ani de inchisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO