Un fotograf aradean a surprins imagini deosebite intr-o expeditie in India. Unde le poti vedea

05-06-2013 17:59

 Timisorenii pot admira la galeria de arta Calpe Gallery din cadrul Bastionului Theresia o expozitie deosebite de fotografii surprinse in mai multe locuri din India.

 „Autorul” acestora, un fotograf din Arad a decis sa impartaseasca experienta pe care a avut-o intro expeditie facuta in India si a imortalizat mai multe locuri si portrete de acolo.

„Este rezultatul unei expeditii personale in India si este legata strict de pasiunea mea pentru fotografie. Cum fotografia e legata strans de dorinta de a impartasi, a rezultat aceasta expozitie. Numele expozitiei, <<Indigenous>>, este un concept personal si parctic s-ar putea traduce prin <<ceea ce provine din India>>”, a spus Madalin Marienut, autorul fotografiilor.

In calatoria sa prin India, fotograful a imortalizat 25 de imagini: 24 cu dimensiuni de 50X70 centimetri, iar una, care este si cap de afis de 100X70 centimetri. Aceasta reprezinta o mama si un copil care locuieste in desertul Thar din India. „Este foarte important de observat expresia copilului, dar foarte importanta este si lumina, e o lumina calda se potriveste cu simbolul familiei”, a marturisit Madalin Marienut.

Toate fotografiile reprezinta portete, asta pentru ca, spune Marienut, factorul uman este o pasiune de-a sa si, in general, viata sociala.

Nascut la Arad in 1975, absolvent al Facultatii de Stiinte Economice, pasionat de fotografie, in special fotografie de reportaj, Madalin Marienut practica fotografia de 7 ani. A facut cursuri de specialitate, s-a alaturat Fotoclubului din Arad si apoi a urmat studii la Facultatea de Arte din Timisoara, unde urmeaza sa isi sustina si lucrarea de licenta.

Din 2009, Marienut participa la expozitii si concursuri cu operele sale de arta. Si-a expus creatiile in mai multe orase din tara ca Iasi, Craiova, Oradea, Timisoara si Arad, dar si peste hotare: In Ungaria si Serbia.

Expozitia „INDIgenous” va fi expusa la Calpe Gallery Bastion Timisoara in perioada 4 – 9 iunie.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO