Trei jandarmi aradeni ar fi luat mita pentru a proteja contrabandistii de tigari. Cum procedau

04-07-2013 16:17


Spaga euro

 Acuzatii foarte grave la adresa a trei jandarmi din Arad, formulate de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

 Potrivit unui comunicat DNA remis astazi, un capitan si doi plutonieri din cadrul Jandarmeriei Arad sunt urmariti penal dupa ce ar fi primit, in ultimii trei ani, bani si bunuri in valoare de 300.000 de lei de la contrabandisti de tigari, pentru a-i proteja.

Unul dintre ei a fost prins in flagrant chiar astazi, cand primea mita 400 de lei de la un vanzator de tigari fara timbru, pentru a nu-i confisca marfa si a-l scapa de rigorile legii.

Din rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori reiese ca cele trei cadre militare “au pretins si primit, in mod repetat, sume de bani si bunuri, in valoare estimata la 300.000 lei, de la mai multi vanzatori ambulanti de tigari fara timbru fiscal din municipiul Arad, pentru a nu ridica spre confiscare diferite cantitati de tigari fara timbru ce apartineau acelor vanzatori si totodata pentru a-i ocoli de la controalele periodice ce se efectuau de catre Inspectoratul de Jandarmi Judetean Arad”.

Procurorii afrima ca “activitatea celor trei cadre militare a avut drept rezultat neaplicarea unor sanctiuni contraventionale la constatarea incalcarii regimului produselor accizabile”.

Unul dintre jandarmii cercetati le-ar fi oferit unor colegi diferite sume de bani pentru a nu lua masuri legale impotriva contrabandistilor de tigari protejati.

Doi dintre jandarmi sunt acuzati de luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice, iar al treilea de luare de mita in forma continuata, dare de mita si abuz in serviciu contra intereselor.

La instrumentarea cauzei, procurorii au beneficiat de sprijinul ofiterilor din cadrul Serviciul de Informatii si Protectie Interna Arad si ai Directiei Generale Anticoruptie din cadrul M.A.I.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO