Tobogane noi pe “Neptun”. Afla ce noutati aduce acest sezon estival pe cel mai mare strand din tara

12-04-2013 11:00


tobogane

 Strandul “Neptun” se pregateste intens pentru deschiderea sezonului estival, care va avea loc, conform traditiei, in 1 Mai.

 Principala noutate a verii va fi un complex de tobogane specifice aqua-parcurilor, care sunt instalate in aceste zile. Investitia este de aproximativ 900.000 de lei, iar responsabilii Primariei, care administreaza zona de agrement, sunt convinsi ca toboganele vor deveni atractia strandului.

Noul echipament acvatic va fi alcatuit din trei tipuri de tobogane, cu grade diferite de dificultate: unul de tip compact, un tobogan „wide slide” si unul „space hole”. Toate vor porni de pe aceeasi platforma, situata la o inaltime de opt metri.

In momentul de fata, pe strand mai exista un singur tobogan, vechi de 25 de ani, dar care a fost reparat de cativa ani.

Pe strand au loc si alte lucrari. Bazinele sunt reparate, urmand sa beneficieze de straturi noi de vopsea cauciucata. Sunt inlocuite pavajele, se schimba instalatiile defecte si se lucreaza la spatiile verzi.

Primaria da asigurari ca noile investitii nu vor aduce tarife mai mari. Vizitatorii vor plati, ca si pana acum, zece lei pentru acces in toata zona de agrement, sau cinci lei pentru “Strandul mic”, cu bazine speciale pentru copii.

In ultimii cinci ani, investitiile in strandul aradean au fost de peste patru milioane de euro, iar numarul de de vizitatori contorizati de sistemele eletronice este de cateva sute de mii pe sezon.

Totusi, o mare parte dintre aradeni regreta ca strategia de dezvoltare nu a avut in vedere si zona de terase si restaurante, care aproape ca a disparut in ultimii ani. Patronii s-au plans de scaderea drastica a numarului de clienti din cauza tarifului de 2,5 lei impus de municipalitate pentru accesul in zona comerciala, astfel ca cele mai multe localuri au fost inchise.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO