Sute de camioane asteapta la frontiera sa intre in Ungaria. Circulatia intre Nadlac si Arad, deviata

24-10-2012 13:30


aglomeratie nadlac

 O sarbatoare nationala din Ungaria, unde s-a aniversat izbucnirea revolutiei din 1956, a dat peste cap traficul in zona de frontiera.

 Luni si marti, Ungaria nu a permis accesul pe teritoriul national al automarfarelor, interdictie care se aplica in mod obisnuit doar la sfarsit de saptamana. Cum de aceasta data blocajul a durat patru zile, sute de camioane au ramas in asteptare pe marginea DN 7, la intrarea in orasul Nadlac.

Conform primarului orasului, Vasile Ciceac, este vorba de peste 500 de camioane, care sunt blocate pe o distanta de opt kilometri. In aceste conditii, Politia Rutiera a decis sa devieze circulatia autoturismelor intre frontiera si municipiul Arad pe traseul Semlac-Seitin. Astfel se evita DN7, unde o banda este ocupata de camioane, iar pe cealalta se circula in ambele sensuri.

Purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Arad, Daniel Iancu, afirma ca se lucreaza la capacitate maxima, cu personal suplimentat si pe doua benzi dedicate traficului greu, insa situatia nu va reveni la normal decat cel mai devreme in cursul acestei seri.

Echipaje mobile de politisti de frontiera si de la Politia Rutiera patruleaza pe DN 7, pentru a se asigura ca nu izbucnesc conflicte intre soferii de camioane, pentru ca unii dintre ei ar putea sa nu astepte la rand si sa intre in fata pentru a ajunge mai repede la controlul de frontiera.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO