Spirite incinse la scoala din Simand. Primarul refuza plata salariilor, dascalii ameninta cu greva

13-02-2012 13:18


Elevi

Situatie tot mai tensionata la Scoala Generala Simand. Pe fondul razboiului dintre primarul comunei si directoarea unitatii scolare, dascalii nu isi primesc salariile.

 

Luni dimineata, elevii Scolii Generale Simand nu au facut cursuri. Dascalii au intrat in clase doar ca sa ii supravegheze, ca forma de protest fata de intarzierea in plata salariilor. Banii trebuiau virati inca din 5 februarie, insa primarul comunei, Ioan Simon, refuza sa faca platile.

El nu o mai recunoaste pe Aurelia Lasc ca fiind la conducerea scolii si afirma ca nu vireaza salariile pana cand o alta persoana va ocupa postul de director.

Totusi, inspectorul scolar general, Mirela Aldescu, afirma ca Aurelia Lasc ocupa legal functia si ca edilul a avut probleme cu toti directorii din ultimul an. Pentru ca au fost trei la numar din martie 2011 si pana in prezent. “Doar doamna Lasc rezista eroic in acest razboi absurd care se va transa in Justitie. Eu am informat Ministerul Educatiei despre situatia de la Simand”, afirma inspectorul scolar general.

Primarul Ioan Simon nu explica ce nemultumiri are fata de conducerea scolii si ce probleme a avut cu ceilalti directori, care au demisionat pe rand din cauza conflictelor iscate.

“Sunt oamenii PDL pe care vrem sa ii schimbam”, spune primarul, care e decis sa nu plateasca salariile celor 40 de angajati ai scolii pana nu va exista un director nou.

In aceste conditii, dascalii ameninta ca intra in greva si ar putea sa inchida scoala chiar de marti dimineata.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO