Seminar de Aikido, condus de Donovan Waite 7 Dan Shihai, in acest weekend la Arad

24-10-2012 16:47


aikido arad

 Timp de trei zile, incepand de vineri, sala C.S Gloria din Arad va fi gazda unui seminar de Aikido, condus de Donovan Waite 7 Dan Shihan.

 Donovan Waite Shihan, unul dintre putinii "ne-japonezi" care a ajuns la acest rang (Shihan=maestru) a inceput practica Aikido in anul 1969, iar la varsta de 14 ani a primit gradul Shodan (1 dan). De atunci, Donovan Waite Shihan si-a petrecut ultimii 37 de ani incercand sa ajunga la o intelegere mai profunda a Aikido.

In anul 1984, a devenit studentul lui Yoshimitsu Yamada Sensei, antrenandu-se ca uchi-deshi timp de mai bine de 10 ani. Din anul 1997, Donovan Waite Shihan este instructor sef la Aikido of Center City in Philadelphia, SUA. In prezent, el are gradul de 7 dan Aikido Aikikai.

Aceasta este a treia oara cand Donovan Waite Shihan accepta invitatia lui Sensei Daniel Dobrota de a conduce seminarul din Arad. "Este un eveniment important. Prezenta lui Donovan Waite Shihan este o oportunitate extraordinara atat pentru practicantii de Aikido, care vor studia cu un mare maestru, cat si pentru neinitiati, acestia din urma avand posibilitatea sa se convinga de beneficiile Aikido", a declarat Sensei Daniel Drobota.

In Arad sunt doua dojo-uri, conduse de Sensei Daniel Dobrota 3 dan si Sensei Iulian Perpelici 4 dan, afiliate Fundatiei  Romane de Aikido Aikikai, singura organizatie de Aikido din Romania recunoscuta de catre Hombu Dojo si membru cu drepturi depline ale Federatiei Internationale de Aikido.  

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO