Scandal la DSP Arad. Sefa institutiei sustine ca era supravegheata video in masina de serviciu

09-08-2012 15:54


Gabriela Tirle DSP Arad

 Sefa Directiei de Sanatate Publica Arad, Gabriela Tirle, este implicata intr-un nou scandal care a depasit zidurile institutiei. Ea acuza ca a gasit in masina sa de serviciu aparatura de supraveghere audio-video.

 Tirle a sesizat procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, sustinand ca a gasit ascunse in masina o camera video si un microfon. „Am depus o plangere penala la organele in drept impotriva unor autori necunoscuti”, a confirmat Tirle, fara a oferi alte informatii. Nu a vrut sa spuna nici pe cine banuieste ca o urmarea.

Procurorii nu vor sa comenteze deocamdata cazul, pentru ca nu s-au lamurit nici daca Tirle face plangerea in nume personal sau daca o face in numele institutiei, avand in vedere ca masina este de serviciu.

In ultimii cinci ani, Gabriela Tirle a mai fost implicata in doua scandaluri publice. In 2007, si-a atribuit o prima de Craciun de aproximativ 30.000 de lei, ea fiind ulterior obligata sa restituie cea mai mare parte a sumei.

La inceputul anului 2009, Tirle a fost demisa de ministrul Sanatatii, dupa ce parlamentarii PDL de Arad au sesizat Corpul de control al Guvernului, acuzand-o pe sefa DSP de abuzuri. Intre altele, Tirle era acuzata ca a sunat de pe telefonul de serviciu la numere cu suprataxa, factura ridicandu-se la 3.727 lei.

Tirle a platit factura din propriul buzunar si a contestat in instanta ordinul ministerului, prin care a fost demisa, iar recent a castigat procesul, astfel ca a fost reinstalata la conducerea DSP Arad.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO