Pompierii din Arad care au salvat viata unui om intr-o cursa contracronometru, avansati in grad

03-06-2013 14:49


 Trei dintre pompierii care in urma cu doua saptamani au scos la lumina un muncitor ingropat de un mal de pamant surpat peste el, au fost avansati in grad, intr-o ceremonie desfasurata astazi la Arad.

 Chiar seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta a tinut sa fie prezent la ceremonie pentru a-i lauda pe salvatori si a le multumi celorlalti 20 de membri ai echipei care s-au luptat mai bine de opt ore pentru viata victimei.

Pentru merite deosebite, trei dintre pompieri au fost avansati in grad. Ei au fost cei care au sprijinit zidul cu spatele si au sapat cu mainile goale in incercarea de a-l scoate pe muncitor din capcana de pamant.

Cosmin Pop, plutonier major ISU Arad, unul dintre salvatori: "Cel mai greu a fost ca nu stiam daca reusim sa il scoatem in viata. Dar pana la urma am reusit".

Adrian Neamt, plutonier adjunct ISU Arad, pompier salvator: “Nu ne-a fost teama, am reusit sa invingem teama si asa am reusit sa il scoatem afara”.

Paul Sarosy, plutonier adjunct ISU Arad, salvator:"A fost o misiune dificila, una pe care o voi avea ca reper de acum incolo".

George Plesca, purtator de cuvant ISU Arad: “La misiunea extrem de dificila au participat toti cei aflati in unitate si am fost nevoiti sa aducem o tura de acasa atunci ca sa fie acolo, in cazul altor interventii”.

Muncitorul salvat este in continuare in stare grava, dar de pe patul de spital a tinut sa le multumeasca pompierilor.

Un mal de pamant neasigurat s-a prabusit in dupa amiaza zilei de 21 mai peste barbatul de 44 de ani care lucra la reteaua de canalizare din localitatea aradeana Fantanele. Inspectorii au stabilit ca muncitorul era angajat cu forme legale, dar trebuie sa afle si daca erau indeplinite conditiile de protectia muncii.

VIDEO PROTVPLUS.RO