Ploile au inundat sute de hectare de terenuri in Arad si au afectat circulatia pe sase drumuri.VIDEO

15-03-2013 13:46


 Crisul Alb si patru vai din judetul Arad s-au revarsat, in ultimele 24 de ore, dupa ploile abundente din ultimele zile.

 Cele mai importante pagube raportate la Prefectura Arad sunt din zonele Almas si Savarsin, fiind inundate, in total, 500 de hectare de terenuri si cateva drumuri.

Crisul Alb a inundat doua drumurile judetene DJ 708 (Dieci-Revetis, Dieci-Crocna) si DJ 792E (Dieci-Almas). Nu au fost inchise, dar traficul se desfasoara greu pentru ca pe cateva segmente ale soselelor nivelul apei este de pana la 30 de centimetri.

In zona Almas, au fost acoperite de ape 450 de hectare de terenuri arabile si pasuni.

Totodata, DJ 793 a fost inundat in apropiere de localitatea Vasile Goldis, unde s-a revarsat Valea Teuzului, fara ca drumul sa fie inchis.

In comuna Savarsin, apele au avariat trei drumuri comunale, dupa ce s-au revarsat trei vai, respectiv Capriorisca, Troas si Halalis.

„Avem trei drumuri comunale avariate prin surpare si spalarea pietrei, pe o lungime totala de 1500 de metri. A fost distrus un podet, ceea ce a cauzat izolarea pentru cateva ore a unei gospodării”, a declarat primarul din Savarsin, Ioan Vodicean.

In zona, au fost inundate 50 de hectare de terenuri arabile, iar pe drumul spre localitatea Halalis se poate ajunge doar cu tractor sau masini de teren.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO