Peste 1100 de aradeni s-au tratat in clinici din strainatate in acest an. Care sunt tarile preferate

27-12-2013 12:39


salon spital

Numarul aradenilor care urmeaza tratamente in strainatate, platite de stat prin Casa Asigurarilor de Sanatate (CAS), a crescut de zece ori in ultimii cinci ani

Daca in 2008 au beneficiat de astfel de tratamente 111 aradeni, in 2013 numarul acestora a ajuns la 1.115. Potrivit sefului CAS Arad, Gheorghe Domsa, clinicile din strainatate nu au fost inca platite, iar sumele datorate sunt centralizate la nivelul Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate.

 

In urma cu cinci ani, tratamentele de care au beneficiat aradenii au costat aproape un milion de lei, estimandu-se ca sumele din acest an sunt de zece ori mai mari.

 

Pe locul intai in topul tarilor in care au ajuns aradenii pentru servicii medicale se numara Germania, cu 370 de pacienti, iar pe locul doi este Ungaria, cu 367 de pacienti. Aradenii au mai ajuns in clinici din Austria, Italia, Spania, Finlanda, Belgia, Polonia, Olanda si Elvetia.

 

Unitatile medicale din toate aceste tari au formulat deja cereri de rambursare catre Romania, insa nu se stie cand vor fi achitate facturile, existand restante vechi si de trei ani.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO