O moda neobisnuita apare in Arad. De ce isi zugravesc oamenii blocurile in culori de steaguri

Ultima actualizare: 03-06-2013 06:54
blocuri tricolore

 De cateva zile, un bloc turn de pe calea Iuliu Maniu din Arad face senzatie printre trecatori. Balcoanele imobilului au fost vopsite in culorile tricolorului, insa sunt si privitori care spun ca ideea e de prost gust.

 Blocul P3 si-a insusit culorile drapelului romanesc la initiativa presedintelui asociatiei de locatari, Ioan Cura, un patriot convins in varsta de 86 de ani. Aradeanul spune ca tricolorul trebuie promovat mai mult si spera sa-i convinga si pe locatarii de la celelalte blocuri turn din vecinatate. Pe unii dintre vecinii sai i-a convins cu greu, insa pensionarii au fost de acord din prima.

Ioan Cura, presedintele asociatiei de locatari: „Au fost si nemultumiti, astia mai tineri, da le-am spus ca nu ii costa nimic. Noi am facut asta din iubire pentru tricolor si cu banii celor care au fost de acord. Totul a costat 500 de lei si s-a facut intr-o singura zi”.

Daca in bloc s-au linistit spiritele, administratorul dovedindu-se si el sustinator al ideii, pe strada lucrurile stau putin mai diferit.

Ioana Cojocaru, 46 de ani, Arad: „E putin neobisnuit, cred ca ajungea drapelul atarnat pe bloc, nu sa-l zugraveasca pe tot. Poate ca Primaria ar trebui sa fie mai atenta la lucrurile astea pentru ca nu poate oricine sa schimbe fata orasului dupa bunul plac”.

Nu este singurul bloc din Arad care a adoptat cele trei culori ale drapelului romanesc si, mai ales, nu e primul. De cativa ani, la intrarea in oras dinspre Nadlac, un bloc turn are zugravita casa liftului, de pe acoperis, in aceelasi culori, iesind in evidenta.

Si acolo, tot administratorul a avut initiativa si a fost sustinut de locatari. Peste drum de acest bloc, locatarii unui alt bloc turn s-au gandit insa la o replica pentru vecinii lor, zugravind casa liftului dupa drapelul UE.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO