O bomba cu focos activ a fost gasita sub calea ferata Arad-Bucuresti


Ultimul update: Joi 19 Septembrie 2013 06:51
Data publicarii: Luni 16 Septembrie 2013 15:25
Categorie: Arad
bomba

 Misiune cu risc pentru pirotehnistii aradeni, dupa ce a fost descoperita, astazi, chiar sub calea ferata, o bomba cu focos activ, care ar fi putut exploda la socuri.

 Bomba a fost gasita in timpul unor lucrari la calea ferata Arad-Bucuresti, in apropiere de statia Glogovat, respectiv la marginea municipiului Arad. Muncitorii au sunat la 112, iar pirotehnistii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) si-au facut repede aparitia si au izolat zona pe o raza de 200 de metri.

George Plesca, purtator de cuvant ISU Arad: „Operatiunea s-a dovedit a fi periculoasa, deoarece fata de alte proiectile gasite in ultima perioada, acesta prezenta un risc ridicat de explozie, bomba fiind armata, iar invelisul focosului dezvelit si se vedea cuiul percutor”.

Obiectul exploziv a fost ridicat dupa o interventie de trei ore, fiind transportat intr-un depozit special, pana la detonare. Proiectilul are calibrul 82 si dateaza, cel mai probabil, din timpul ultimului razboi mondial.

Reprezentantii Regionalei CFR Timisoara au precizat ca circulatia trenurilor nu a fost afectata pe linia Arad-Bucuresti, care face parte din coridorul IV pan-european, pentru ca in perioada interventei pirotehnistilor nu au trecut trenuri prin zona.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO