Moneasa: Turisti evacuati dintr-un hotel in toiul noptii, dupa ce acoperisul cladirii a luat foc

13-04-2013 11:07


hotel moneasa, harta

Un incendiu puternic a cuprins, noaptea trecuta, mansarda si acoperisul unui cunoscut hotel din statiunea Moneasa, aflata la o suta de kilometri de municipiul Arad.

Focul a fost sesizat la 112, iar mai multe echipaje de pompieri din orasul Sebis si din comuna Gurahont s-au deplasat la fata locului. Cand au ajuns, afara asteptau deja turistii treziti din somn si speriati.

O mare parte din acoperis ardea deja, iar interventia nu a fost deloc usoara, din cauza pozitionarii cladirii, intre un deal si Valea Moneasa. Lipseau si sursele de alimentare cu apa, astfel ca s-a apelat la piscina hotelului.

“Interventia a fost foarte dificila din cauza pozitionarii constructiei, inaltimii acesteia si acoperisului din tabla, sub care ardea scandura. Lipseau si surse de apa in apropiere”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, George Plesca.

Interventia pentru lichidarea flacarilor a durat mai mult de sase ore, pana spre dimineata. La final, s-a constatat ca au fost distruse mansarda si acoperisul. In plus, interventia cu apa a creat multe alte pagube, fiind inundate camerele.

Din fericire, niciun turist nu a fost ranit sau intoxicat cu fum in urma acestei aventuri prin care au trecut.

Pompierii nu au stabilit deocamdata cauza incendiului, o comisie de specialisti fiind inca la fata locului pentru cercetari.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO