Moda mansardarilor cuprinde si Primaria Arad. Ce utilitati primeste podul celui mai important palat

23-04-2013 12:07


podul primariei Arad

 Nu doar blocurile din Arad se mansardeaza. Primaria vrea sa cheltuiasca nu mai putin de sase milioane de euro pentru mansardarea Palatului Administrativ, urmand sa extinda suprafata utila a cladirii cu aproape 2.500 de metri patrati.

 Un proiect in acest sens va fi suspus votului consilierilor locali in urmatoarea sedinta. Conform documentului, investitia ar dura trei ani iar la final suprafata utila a palatului ar creste de la 8600 la peste 11.000 de metri patrati.

Spatiile nou create ar urma sa fie alocate atat pentru activitatile functionarilor sau sedintele alesilor, cat si pentru turistii interesati sa ajunga in turnul cladirii, de unde se poate admira tot orasul.

“Cladirea dispune de un pod generos, care poate fi extins si amenajat atat pentru activitatile administratiei cat si pentru vizitare in zona turnului. De asemenea, este de mentionat ca dupa amenajare spatiile de onoare si mai ales sala festiva pot deservi activităti specifice, fara a fi utilizate pentru activitatile curente”
, se arata in proiect.

Pentru finantarea proiectului, Primaria este dispusa sa aloce bani din buget, dar se va incerca si atragerea unor sume din fondurile europene nerambursabile.

Palatul Administrativ din Arad este declarat monument istoric, fiind construit intre 1872 si 1875. Recent, au fost finalizate alte lucrari de restaurare in cladire, care au vizat sala festiva “Regele Ferdinand”, holul principal dar si birouri, investitii care s-au ridicat la un milion si jumatate de euro

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO