Mita de 200 de euro strecurata intr-un dosar la examenul de permis. Ce a facut politistul

23-05-2013 13:13


coruptie

 Un candidat din Arad pentru obtinerea permisului auto a incercat sa treaca mai lejer peste proba practica, oferindu-i „o mica atentie” ofiterului de examinare.

 Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arad au anuntat, astazi, ca au trimis in judecata un barbat care a incercat sa mituiasca, luna trecuta, un politist, in timpul probei practice pentru obtinerea permisului de conducere a autorutismului.

La intalnirea programata cu politistul in vederea examinarii, pe strada Poetului, aradeanul Constantin Matei i-a inmanat acestuia dosarul cu documente, insa in care strecurase si mita.

„Inainte de inceperea examinarii, invinuitul a introdus in dosarul de candidat, printre celelalte inscrisuri, suma de 200 de euro, cu scopul de a o oferi ofiterului examinator pentru ca acesta sa manifeste indulgenta cu ocazia desfasurarii probei practice”, se arata intr-un comunicat remis de procurori.

Politistul a refuzat banii, iar candidatul a fost dus pentru audieri la Directia Generala Anticoruptie Arad, unde „a recunoscut faptul ca a pus suma de 200 euro in dosar pentru a fi luata de lucratorul de politie in vederea promovarii cu usurinta a probei”.

Barbatul este judecat in stare de libertate, fiind acuzat de dare de mita.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO