Maxim Vasile Valentin, maestrul in arte martiale fara un brat, are nevoie de ajutorul nostru

05-12-2012 11:26


maxim vasile instructor arte martiale fara brat

 Maxim Vasile locuieste in Arad si a fost desemnat singurul maestru de arte martiale WING TSUN KUNG FU din Europa, care nu are o mana.

 Povestea lui incepe in anul 1991, cand, in viata lui s-a produs o rupture. Parintii lui s-au despartit pe cand el avea 13 ani, si atunci a fost si momentul in care a hotarat sa plece de acasa. A urmat un liceu profesional si a ales sa studieze meseria de macelar. S-a angajat la o macelarie si atunci viata lui s-a schimbat pentru totdeauna, dup ace si-a prins bratul drept la masina de tocat carne. A fost transportat de urgenta la spital, dar medicii nu i-au mai putut salva bratul.

Pentru Vasile, incercarile la care viata il supunea de abia acum incepeau. “De atunci a devenit cel mai greu, nu aveam service, nu aveam unde sa muncesc, dormeam afara…uneori intr-un cort, dar cel mai mult am stat intr-o cocinja de beton unde fusese o crescatorie de porci. Prietenii imi aduceau mancare. Am stat acolo aproape patru ani, iarna era foarte frig. Ca sa supravietuiesc, lucram la o piata, caram saci cu marfa”, povesteste Vasile.

In luna februarie a anului 2000, s-a inscris la primele cursuri de arte martiale, stilul Wing Tsun Kung Fu. In 2001 absolvea primele doua grade de Wing Tsun Kung Fu. Pana in 2004 a ajuns la gradul 8 si era deja instructor de arte martiale. “Mi-am deschis primele doua Sali ca sa castig niste banuti sa imi pot plati o chirie. Prima data am avut vreo cinci copii, am fost demoralizat si credeam ca nu lasa parintii copiii deoarece eu nu am o mana. In scurt timp, lumea a aflat de seriozitatea mea si copiii s-au inmultit. In maxim sase luni, in cele doua Sali aveam peste 45 de copii, asa ca mi-am inchiriat o casa unde sa locuiesc”, isi aminteste Vasile Maxim.

In prezent, a ajuns la gradul 1 de maestru si a fost desemnat singurul maestru din Romania si Europa fara o mana, in Wing Tsun Kung Fu. De-a lungul timpului, a castigat numeroase medalii si trofee.

Acum, dupa atatia ani, viata mea a devenit foarte grea, speram sa am un service, dar nu ma angajeaza nimeni deoarece am numai o mana. La sala de arte martial copiii sunt foarte putini, unii nu au bani sa vina. Eu momentan traiesc cu 230 de lei, pensie de handicap oferita de stat si mai supravietuiesc din taxele pe care le obtin de la copiii pe care ii antrenez. Locuiesc cu chirie si platesc 400 de lei, plus utilitati, care ajung la inca 400 de lei. Sunt zile in care nu mananc nimic, stau si plang si strang din dinti”, spune Vasile.

Cu familia lui (cei sase frati si o sora) nu are relatii prea bune. Tatal sau a murit in urma cu sase ani, iar mama lui care a plecat in 1991 de langa el, locuieste acum in Germania, dar nu vrea sa il vada.

Cei care citesc aceste randuri sper sa se puna in locul meu si daca doresc sa ma ajute o pot face la numarul de telefon 0745 433 921 sau la contul bancar deschis la banca BRD Romania R0 83 BRDE020SV06566250200. Astept un ajutor de la orice suflet de om”. Acesta este strigatul maestrului de arte martiale fara o mana.

Duminica, Vasile ar trebui sa plece la un Campionat mondial de arte martiale care are loc in Serbia, dar nu are bani. Taxa de paricipare e de 30 de euro si mai are nevoie si de bani de drum. Premiile la campionatul mondial constau doar in cupe si diplome, deci nu se poate baza pe un venit material.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO