Mara explica de ce e indragostit de Batrana Doamna: “Am revenit la UTA pentru ca aici sunt iubit”

Bogdan Mara fular UTA

Fostul international a decis sa isi incheie cariera de jucator la Arad, unde a mai evoluat in 2006. Fotbalistul vrea sa ramana in conducerea clubului alb-rosu, dupa ce pune ghetele în cui.

Are 34 de ani şi deja cochetează cu meseria de impresar. Totuşi, Bogdan Mara nu s-a lăsat încă de fotbal şi vrea ca promovarea în prima ligă să fie ultima sa performanţă din carieră. O carieră încununată cu două titluri de campion în România, 11 selecţii la naţională şi două sezoane petrecute în Primera Division.

Ce te-a determinat să revii la Arad?
Am vrut să vin undeva unde ştiu că sunt iubit, sunt dorit, iar Aradul e un oraş unde m-am simţit foarte bine, chiar dacă am stat aici un timp destul de scurt. M-am simţit foarte apreciat de lumea de aici, mă cunosc de multă vreme cu patronul echipei, iar el mi-a prezentat proiectul pe care îl are şi m-a convins să pun şi eu umărul la promovarea UTA-ei în prima divizie, fie că va fi anul acesta sau anul viitor.

Ai avut şi alte oferte?
Au fost mai multe discuţii şi în ţară şi în străinătate, dar doream mult să mă întorc în ţară, ca să fiu alături de familia mea şi de copiii mei. Nu am venit să stau două-trei luni şi să plec, pentru că astfel de oferte am avut şi din Liga I. Am vrut să fie un proiect de lungă durată şi sper să ajut UTA atât ca fotbalist şi poate şi mai departe, dintr-o altă funcţie.

“Nu vreau să fiu antrenor”

Apropo de alte funcţii. Deja ţi-ai intrat în rol.
Da. Încerc şi eu să fac unele lucruri, pentru că tatonez de câţiva ani de zile cu această meserie, de impresar. Nu pot să spun că sunt impresar, dar ajut sau intermediez unele transferuri, în special în China, pentru că acolo am câteva relaţii foarte bune.

Citește și
stadion uta
Emirates de Arad. UTA isi face stadion de 12.500 de locuri
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Ce post ar urma să ocupi la UTA după ce pui ghetele în cui?
Un post de antrenor nu mă antrenează în niciun fel. Mi-ar plăcea să fiu în conducere, un fel de manager sau director sportiv.

Cât de mare e diferenţa între UTA de acum şi cea la care ai jucat în 2006?
E o diferenţă, pentru că atunci era în prima ligă. Acum am găsit un lot bun de jucători, mulţi tineri, cu care trebuie să lucrăm mult. Sunt tineri de perspectivă şi trebuie să crească pe lângă noi. Noi ne dorim promovarea cât mai repede, dar nu facem nicio tragedie în cazul în care nu promovăm anul acesta.

Ce crezi că trebuie schimbat în primul rând la club?
Sunt multe lucruri de pus la punct. E nevoie de multă implicare din partea tuturor. În primul rand, avem nevoie să ne ajute consiliul local, primăria, suporterii şi oamenii cu putere financiară din Arad.

Cui îi ţii pumnii acum în Liga I?
Nu ţin pumnii cuiva. Am jucat la CFR, am prieteni mulţi acolo, am câştigat un campionat, la fel şi la Dinamo.Lupta o văd destul de aprigă, între CFR, Dinamo, Vaslui şi Rapid. Dar primele favorite sunt CFR şi Dinamo.

“Regret că nu am ajuns la Real Madrid”

Există vreo echipă din străinătate la care ai visat să ajungi şi regreţi că nu ai ajuns?
Sunt mulţumit unde am ajuns. Orice fotbalist visează la echipe ca Barcelona sau Real. Eu mi-aş fi dorit să ajung la Real Madrid, dar măcar am jucat împotriva lor, aşa că pot să mă declare mulţumit şi cu atât.

Ai făcut schimb de tricouri cu cineva de la Real?
Da, în fiecare an. Prima dată cu Hierro, apoi cu Roberto Carlos şi cu Ronaldo.

Echipele la care a jucat Bogdan Mara
Inter Sibiu
Dinamo Bucureşti
Farul Constanţa
FC Argeş
Deportivo Alaves
Tianjin Teda
Poli Ejido
Rapid Bucureşti
Stal Alchevsk
Unirea Urziceni
UTA Arad
CFR Cluj
Iraklis Salonic
 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Fanii lui UTA si Poli vor organiza impreuna proteste anti FRF si LPF, chiar daca meciul s-a anulat
Fanii lui UTA si Poli vor organiza impreuna proteste anti FRF si LPF, chiar daca meciul s-a anulat

 Aradenii si timisorenii promit ca vor organiza impreuna proteste impotriva lui Mircea Sandu si Dumitru Dragomir si cer ca forurile internationale sa sanctioneze cat se poate de drastic coruptia din fotbalul romanesc.

Emirates de Arad. UTA isi face stadion de 12.500 de locuri
Emirates de Arad. UTA isi face stadion de 12.500 de locuri

Presedintele gruparii aradene a anuntat ca proiectul facut anul trecut pentru acest stadion va fi pus in practica,iar investitia va fi de peste 7 milioane de euro.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.