Lumina din bani publici pe o proprietate privata. Cum a ajuns acest stalp de iluminat in curtea unor aradeni

15-05-2014 11:57


stalp iluminat, curte Arad

 O portiune din strada Oituz, din Arad, sufera de multi ani la capitolul iluminat pe timp de noapte, pentru ca unul dintre stalpi este amplasat pe o proprietate privata, nu pe trotuar sau pe marginea drumului, asa cum ar fi normal.

 Unii localnici sunt nemultumiti ca lampa din varful stalpului nici macar nu e indreptata spre trotuar, ci spre imobil, iar gardul inalt de trei metri face ca strada sa ramana umbrita.

Cum a ajuns stalpul pe o proprietate privata, si nu pe domeniul public, nimeni nu-si aminteste. Nici proprietara casei, care a fost contactata de stirileprotv.ro/vest, nu a stiut sa spuna cine si cand l-a pus acolo.

Amalia Chicin, proprietara: “Cand am cumparat casa, acum vreo 15 ani, stalpul era aici. Pe mine nu m-a deranjat. Cei de la Enel au fost si au mai facut lucrari la el, le-am dat voie. Nu se pune problema sa am un beneficiu ca imi ilumineaza curtea, ca am si eu lampi, dar unii vecini sunt invidiosi si ma reclama pentru orice”.

Contactati de stirileprotv.ro/vest, reprezentantii Enel s-au deplasat la fata locului pentru a face verificari, constatand ca, in mod ilegal, era iluminata din bani publici o proprietate privata, astfel ca lampa a fost dezafectata.

“S-a constatat ca exista un bransament trifazic aerian cu stalp intermediar aflat pe proprietate privata. Pe acest stalp este amplasata o lampa de iluminat stradal alimentata din reteaua de iluminat public a municipiului Arad. In aceasta situatie, echipele Enel Distributie Banat au sesizat societatea comerciala care se ocupa cu intretinerea retelei de iluminat public, fapt ce a dus la intreruperea alimentarii corpului de iluminat”, se arata in raspunsul Enel.

Conform vecinilor, situatia era totusi cunoscuta firmei care se ocupa de iluminatul public, pentru ca recent a inlocuit stalpul vechi din lemn, montand unul din beton, fara ca acesta sa fie amplasat pe strada.

Ramane de vazut daca in noile conditii, in care curtea casei nu mai are lumina gratis, proprietara va mai fi de acord sa gazduiasca stalpul.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO