Incep lucrarile la pasarela pietonala peste Mures. Investitia depaseste doua milioane de euro

11-04-2013 14:14

pasarela arad

Strandul “Neptun” din Arad va fi legat de centrul orasului de un nou pod, destinat doar pietonilor si biciclistilor.

Doar conditiile meteo mai amana cateva zile inceperea lucrarilor la pasarela pietonala, in care municipalitatea investeste 2.350.000 de euro. “Ordinul de incepere a lucrarilor va fi dat imediat ce nivelul raului Mures va mai scadea, acum fiind foarte ridicat din cauza precipitatiilor abundente din ultima perioada”, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Arad, Corina Draghici.

Conform sursei citate, contractul cu firma care va realiza pasarela a fost semnat, fiind acordat un termen de 15 luni pentru incheierea lucrarilor.

Podul pietonal va avea o lungime de peste 200 de metri, iar arhitectura va fi marcata de pilonii inclinati spre albia raului si de cablurile de sustinere. Intreaga structura va fi iluminata arhitectural cu lampi economice.

Ideea construirii unui pod pietonal, care sa inlocuiasca cele doua poduri de pontoane prin care se face accesul pe cel mai mare strand din tara, a aparut in urma cu aproape 15 ani, insa administratia locala nu reusise sa faca rost de fondurile necesare.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO