Incep lucrarile de modernizare a Stadionului UTA. Contractul a fost semnat astazi

20-12-2013 13:22


 Investitii in valoare de 32,7 milioane de lei vor transforma Stadionul UTA in urmatorii trei ani, contractul pentru lucrarile de modernizare fiind semnat astazi intre reprezentantii municipalitatii si cei ai firmei care a castigat licitatia.

 La licitatie au participat trei companii, iar firma castigatoare este din Arad si are termen pana la sfarsitul anului 2016 sa incheie lucrarile. La final, stadionul va indeplini toate standardele UEFA.

Capacitatea bazei va creste de la 7.000 de locuri la 12.548, din care 2798 la tribuna oficala si la tribuna intai. Tribunele vor fi acoperite integral, vor exista 15 puncte de acces in stadion, iar sub peluza din Sud va exista un mini-hotel destinat cazarii pe termen scurt a echipei oaspete si a personalului auxiliar.

In zona stadionului va fi amenajata o parcare cu 300 de locuri pentru autoturisme si 20 pentru autocare.

Reprezentantii Primariei au anuntat ca lucrarile nu vor inchide baza sportiva pe toata perioada, pentru ca se vor desfasura pe portiuni, pentru ca arena sa poata fi utilizata. De altfel, inainte de deschiderea santierului vor exista discutii cu echipele care folosesc terenul, pentru a nu le fi afectate programele de antrenamente.

In 1946, cand a fost inaugurata, arena din Arad era considerata cea mai frumoasa din tara. Conform proiectului, o parte din actualul stadion va fi mentinuta si transformata in muzeu.

VIDEO PROTVPLUS.RO