Firme virtuale cu produse reale. Afla ce competitie a umplut mesele elevilor cu produse delicioase

15-03-2013 16:59


elevi,arad

 Competitia anuala a firmelor de exercitiu, “patronate” de elevii scolilor cu profil economic din Arad, a semanat cu un targ de delicatesuri, spre bucuria participantilor.

 Elevii de la 13 scoli aradene au participat, astazi, la Targul judetean al firmelor de exercitiu, organizat la Colegiul Particular “Vasile Goldis”. In competitie au intrat 30 de firme virtuale, cu domenii de activitate cat se poate de diferite, de la transport de marfa, la telefonie mobila, produse naturiste si de patiserie.

Aceste din urma produse au avut si cel mai mare succes, pentru ca la standurile la care erau prezentate se putea degusta, astfel ca nici elevii vizitatori si nici profesorii nu au stat deoparte.

“Elevii s-au pregatit pe parcursul intregului an scolar pentru acest targ in cadrul orelor de firma de exercitiu. Azi a fost o oportunitate de a avea tangenta cu mediul economic real, prin promovarea la standurile proprii si prin tranzactii care seamana perfect cu cele din economia reala", a declarat profesorul coordonator Ovidiu Torz.

Dupa ce produsele comestibile s-au epuizat, toti participantii au obtinut diplome de apreciere, urmand sa se pregateasca pentru competitia regionala, care se va desfasura la Timisoara.

Firma de exercitiu reprezinta metoda interactiva de invatare si dezvoltare a spiritului antreprenorial al elevilor din clasele de liceu cu profil economic. Aceasta organizare “paralela” cu mediul economic real include si o banca, prin intermediul carora elevii fac transferurile financiare. Deocamdata, virtuale.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO