"Drumul vinului" inghite milioane de lei. Cum au aparut poteci de asfalt in mijlocul campului. VIDEO

Ultima actualizare: 27-04-2013 06:58

 Un drum al vinului care trebuia sa atraga mii de turisti in podgoria Aradului risca sa ne faca mai degraba de ras.

 Autoritatile au accesat fonduri europene pentru a reabilita infrastructura rutiera, insa amprenta locala isi spune cuvantul. Pe langa sosea, se vor construi si cateva zeci de kilometri de trotuare, intre localitati. Nimic neobisnuit, pentru ca, spun autoritatile, distanta nu e foarte mare, iar localnicii mai merg si pe jos. Insa acestia vor trebui sa circule in sir indian, pentru ca viitoarele trotuare nu sunt mai late de 80 de centimetri.

Proiectul a fost anuntat cu mare tam-tam in 2010, atunci cand s-a semnat inceperea lucrarilor. De trei ani insa, lucrarile merg in ritmul melcului. In mai putin de jumatate de an, zeci de kilometri de drum si trotuare ar trebui sa fie gata. In realitate insa, soselele sunt in continuare pline de gropi, iar la trotuare, abia s-a inceput lucrul.

Proiectul costa aproape 62 de milioane de lei si 85 la suta din fonduri provin de la Uniunea Europeana. Reabilitarea drumului vinului inseamna modernizarea infrastructurii rutiere care leaga mai multe localitati. Si pentru ca o parte din trotuare sunt pe camp, zeci de metri de borduri au fost deja furate.

"Trebuie finalizati 24 de km de drum si 60 de km de trotuare", a declarat Andreea Otoiu, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Arad.


Proiectul drumul vinului are ca termen de finalitate sfarsitul lunii mai, insa constructorul a primit o derogare de cateva luni, asa ca are timp sa schimbe inclusiv bordurile furate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO